Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan tudnám a fej beékelődés...

Hogyan tudnám a fej beékelődését és a tágulást segíteni?

Figyelt kérdés

Első babámat túlhordás miatt indítani kellett. Magasan volt a méhszáj és nem is tágultam az oxitól semmit így végül 1 nap vajúdás után császár lett.

Korábban már írtam, hogy félek a szüléstől és nem akarok természeteset. Azóta azonban ez teljesen megváltozott bennem. Sikerült valamennyire feldolgoznom a traumákat és most már természetesen szeretnék szülni. Sokat olvasgattam, beléptem a vbacos csoportba is facebookon és nagyon szeretném ha megindulna magától a baba és természetesen meg tudjam szülni. Tudom, hogy minél több a bevatakozás (oxi, ballon, indítás) annál nagyobb az esély a császárra.

Szóval mivel segíthetném azt, hogy magától induljon meg a szülés, hogy a baba feje beékelődjön és hogy táguljak is rendesen? Nektek mi segített, akár szülés közben?

nov. 19. 09:53
 1/5 anonim ***** válasza:
82%

Ez nem olyan dolog, amin segíteni lehet.

Az, hogy a baba feje beékelődjön, az a babán múlik, hogy úgy helyezkedjen.

A tágulás pedig a testeden múlik. Lényegében nem rajtad, mert te nem tudod nagyon befolyásolni.

nov. 19. 10:58
 2/5 anonim ***** válasza:
76%

Spinning baby. Nézz utána.

Egyébként szerintem semmivel. Lépcsőzés, sok terpesz gyakorlat, stb. De nekem ezek mellett sem indult be magától kettőből egyszer sem. Az elsőnél ráadásul szintén elég magasan volt a lánykám, volt egy pont, ahol kérdéses volt, hogy megtudom-e szülni, de aztán végülis sikerült. A másodiknál a méhszáj nem akart eltűnni egy istennek sem, pedig ott már olyan pózokat próbáltatott velem a szülésznőm, hogy azt hittem a méhemmel együtt jön már ki a gyerek. :)

nov. 19. 13:30
 3/5 A kérdező kommentje:
2es és sikerült végül másodikat is megszülni természetesen? Utána nézek mindenképpen. Emeletes a ház úgyhogy lépcsőzés meglesz. Elsővel labdáztam, málnalevél Teáztam, datolyáztam de semmi :D remélem most majd beválik.
nov. 19. 13:55
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Sikerült igen, de nála is kezdett necces lenni, mert neki meg a szívhangja kezdett esni minden fájásnál. Mellesleg a második élményem így is sokkal sokkal jobb volt, mint az első, ami konkrétan sokkolt. :)

Szerintem tök jó irány, hogy szeretnéd megpróbálni, de fontos elfogadni, hogy úgy fog alakulni, ahogy nektek a legjobb lesz majd abban az adott pillanatban!

Nekem nem tudsz szerintem olyan praktikát mondani, amit ne próbáltam volna valamelyik gyereknél. :D Youtube-on is találsz olyan csípő átmozgató videókat, ami segíti a beilleszkedést, főleg angolul. Nálam nem is ezzel volt baj.

Egyszer a kórházban mondta ctg-n az egyik nővér, vagy szülésznő, vagy nem tudom ki, hogy egyszerűen ez van. Nem minden nő termel elegendő oxitocint a szüléshez, ne keseredjek el, ha megint indítani kell (nem elkeseredtem, pánikoltam a végefelé konkrétan). Mondjuk én meg azt gondolom, hogy nem biztos, hogy minden anya-baba páros kész a szülésre 41+0 hetesen... de értem én.

nov. 19. 14:31
 5/5 anonim ***** válasza:
56%

Spinning babaies. Én ezt a térdfeltevős, előredőlős gyakorlatot csináltam viszonylag rendszeresen:

https://www.youtube.com/watch?v=GqRG0Lz9iWQ&t=110s

nov. 19. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!