Hogyan tudnám a fej beékelődését és a tágulást segíteni?
Első babámat túlhordás miatt indítani kellett. Magasan volt a méhszáj és nem is tágultam az oxitól semmit így végül 1 nap vajúdás után császár lett.
Korábban már írtam, hogy félek a szüléstől és nem akarok természeteset. Azóta azonban ez teljesen megváltozott bennem. Sikerült valamennyire feldolgoznom a traumákat és most már természetesen szeretnék szülni. Sokat olvasgattam, beléptem a vbacos csoportba is facebookon és nagyon szeretném ha megindulna magától a baba és természetesen meg tudjam szülni. Tudom, hogy minél több a bevatakozás (oxi, ballon, indítás) annál nagyobb az esély a császárra.
Szóval mivel segíthetném azt, hogy magától induljon meg a szülés, hogy a baba feje beékelődjön és hogy táguljak is rendesen? Nektek mi segített, akár szülés közben?
Ez nem olyan dolog, amin segíteni lehet.
Az, hogy a baba feje beékelődjön, az a babán múlik, hogy úgy helyezkedjen.
A tágulás pedig a testeden múlik. Lényegében nem rajtad, mert te nem tudod nagyon befolyásolni.
Spinning baby. Nézz utána.
Egyébként szerintem semmivel. Lépcsőzés, sok terpesz gyakorlat, stb. De nekem ezek mellett sem indult be magától kettőből egyszer sem. Az elsőnél ráadásul szintén elég magasan volt a lánykám, volt egy pont, ahol kérdéses volt, hogy megtudom-e szülni, de aztán végülis sikerült. A másodiknál a méhszáj nem akart eltűnni egy istennek sem, pedig ott már olyan pózokat próbáltatott velem a szülésznőm, hogy azt hittem a méhemmel együtt jön már ki a gyerek. :)
Sikerült igen, de nála is kezdett necces lenni, mert neki meg a szívhangja kezdett esni minden fájásnál. Mellesleg a második élményem így is sokkal sokkal jobb volt, mint az első, ami konkrétan sokkolt. :)
Szerintem tök jó irány, hogy szeretnéd megpróbálni, de fontos elfogadni, hogy úgy fog alakulni, ahogy nektek a legjobb lesz majd abban az adott pillanatban!
Nekem nem tudsz szerintem olyan praktikát mondani, amit ne próbáltam volna valamelyik gyereknél. :D Youtube-on is találsz olyan csípő átmozgató videókat, ami segíti a beilleszkedést, főleg angolul. Nálam nem is ezzel volt baj.
Egyszer a kórházban mondta ctg-n az egyik nővér, vagy szülésznő, vagy nem tudom ki, hogy egyszerűen ez van. Nem minden nő termel elegendő oxitocint a szüléshez, ne keseredjek el, ha megint indítani kell (nem elkeseredtem, pánikoltam a végefelé konkrétan). Mondjuk én meg azt gondolom, hogy nem biztos, hogy minden anya-baba páros kész a szülésre 41+0 hetesen... de értem én.
Spinning babaies. Én ezt a térdfeltevős, előredőlős gyakorlatot csináltam viszonylag rendszeresen:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!