Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hüvelyi szülés után nagy...

Hüvelyi szülés után nagy wc-zés milyen?

Figyelt kérdés

akik hüvelyi úton szülnek a szülést követő 1-2 hétben van valami változás nagy wc-zésben?

fáj esetleg?

vagy akinek gátmetszése volt annak még rosszabb??

2010. nov. 5. 17:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
3 hüvelyi szülésem volt, és mindhárom után hetekig kellemetlen volt. A harmadiknál pl: néha azt sem tudtam, üljek vagy álljak a wc-n...nagyon rossz volt...Gátmetszés is volt mindhárom alkalommal. Vastablettát kellett szednem a vérszegénység miatt, attól székrekedésem is lett, szóval nem volt kellemes az első pár hét, de kibírtam:)
2010. nov. 5. 23:44
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem gátmetszés is volt,repedtem is,rengeteg volt a varratom,de szülés utáni napon voltam először nagy wc-n,egyáltalán nem fájt.
2010. nov. 6. 12:26
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

nekem gátmetszésem volt, nem repedtem tovább. a szülésre 2,5 nappal mentem el kakilni, előtte nem volt ingerem, és glicerines kúpot kértem. Nekem nem fájt, de egyszerűen nem akart kijönni a cucc... elnézést, hogy így írom, de ez volt... Nedves wcpapírt használtam, pisilés után is. Nekem pszichsen volt az egész érzékeny. Maga a művelet nem fájt, de féltem, törölgetni sem nagyon mertem, így mindig lezuhanyoztam.

Amúgy 2 hónap alatt olyan szépen összeforrt a helye, hogy alig látni már, hogy hol volt.

Ne aggódj!

Ja, nekem is az volt a baj, hogy vast is szedtem, meg olyat ettem, ami szorulást okoz, ezért ment annyira nehezen az első. Majd a köv. szülésre már felkészültebben megyek, viszek valami hashajtós homeos bogyót, ha van...

2010. nov. 6. 15:08
 14/17 anonim ***** válasza:
43%

Utolsó válaszolónak:igen,vannak homeos bogyók.Terhesség alatt is szedhetők,székrekedésre:Sepia,Silicea,illetve a Collinsonia.Ezeket kifejezetten a várandósság alatt ajánlott.

Amit úgy általában lehet alkalmazni(persze terhesség alatt is,de ezek általános szerek a székrekedésre):Opuim,Nux Vomica,Silicea,Sulphur,Magnesium Muriaticum.Az adagolásról,alkalmazásról érdeklődj a gyógyszertárban,vagy a gyerek illetve háziorvosnál(szerencsére az én gyerekeim orvosa homeopátiás orvos is).

2010. nov. 6. 16:38
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, én szanaszét repedtem, de nem a gátsebem fájt nagy wc-nél. Hanem az aranyerem. 3 hét volt mire meggyógyult. Az borzalmas volt!
2010. nov. 6. 17:39
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
2.kitolás...:) kb annyira kényelmetlen volt. Ráadásul én idegen helyen nem tudok, szóval nekem szenvedés volt, de nem csak az első, azért igyekeztem minden nap,nehogy baj legyen. Itthon már minden rendben ment. Vicces lett volna hazajönni, csak, hogy sikerüljön. Szóval nálam nem is testi, inkább dili okok miatt volt kellemtelen.
2010. nov. 6. 20:57
 17/17 anonim ***** válasza:
5 nappal szules utan sikerult eloszor es rettenetesen fajt! Rosszabb volt mint a szules. Es meg az elso utan is kb 2 hetig nagyon fajt minden alkalommal, sirtam es nyogtem. Azutan meg kijott az aranyerem es azert fajt. Kb 6 het kellett hogy semmi fajdalmat ne erezzek nagydolog kozben. Ennek mar lassan 9 honapja es a pisiles viszont meg mindig kellemetlen neha, gondolom a kateterezestol. Egyebkent szinten vagtak es repedtem is majdnem vegbelig+ ugy neztem ki allul mindha megvertek volna, tiszta lila, kek, zold.
2010. nov. 7. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!