Ha a szülés közben kiderül, hogy császár kell, meg
lehet azt lőere beszélni, hogy ne EDA-t adjanak hanem
altassanak? Vagy kit kell lefizetni ehhez? Az
aneszteziológust?
11/22 A kérdező kommentje:
Köszi! :D Remélem azért nem lesz rá szükség.
Reméljük sikerül a természetes szülés!DE én speciel nagyon élveztem a műtét minden pillanatát!Izgalmas volt!Éshát látni a kisbabámat még csatakosan ,ordítva,hááááát az megfizethetetlen!Szerintem azért aludj még erre egyet...:)))
2010. nov. 4. 15:31
szerintem gondold át, nekem az első eda-val volt, meg sem éreztem, amikor beadták, és szép élmény maradt az egész műtét (ha lehet ilyet mondani). Hallottam felsírni a picurt, és meg is mutatták). Utána bejött a férjem az őrzőbe, teljesen jól voltam, rögtön láttam a fotókat a picurról és tudtam, hogy jól van. Semmi félnivaló nincs a műtéttől, hidd el! Hamarosan (egy héten belül) lesz a következő, ott sem akarom, hogy altassanak!
2010. nov. 4. 18:03
még valami, semmi mellékhatása nem volt (az ismeretségi körömben senkinek sem) és pár hét múlva 100%-san fitt voltam.
2010. nov. 4. 18:06
Sziasztok!:)nekem két császárom volt-sajna nem önként és dalolva.Az első 15 éve,több mint 24 órás vajúdás után altattak,de én a műtét utáni nap délutánján "kaptam" meg a fiamat.Mivel hosszanti irányba vágtak,még magamat sem tudtam ellátni,de sajna az élménytől is megfosztottak...
A második epdt-volt,és csodás,láttam,hallottam,és meg is foghattam:))és a derekam max 3 hétig fájt,ami a súlyveszteségnek is betudható.azért hirtelen nincs már az a súly,és a csontoknak is vissza kell rendeződni...most várom a harmadikat(5hkm),nem bánnám ha újra császár lenne.nekem nem negatív tapasztalat!
2010. nov. 10. 18:20
A császármetszésnél nem EDA-t adnak, hanem spinális érzéstelenítést. De amúgy biztos meg tudod beszélni az orvosoddal, hogy szeretnéd az altatást. Bár, ha nincs semmi, ami megakadályozná az érzéstelenítést, azzal jobban járnál, mert az altatás után sokáig kábult az ember és rosszul van.
2010. nov. 10. 18:21
Én ébren voltam a műtét alatt, nem volt rossz élmény (10 óra vajúdás után), hallottam felsírni,legalább ez megvolt, ha már megszülni nem tudtam.Nem kérdezték hogy szeretném, csinálták és kész....Utólag visszagondolva sem kérném az altatást.
2010. nov. 10. 18:25
Lehet, hogy kérheted az altatást, de sokkal jobban jársz EDA-val, hidd el. Ez nem egyenlő a bódítással!
Altatás után kába leszel, hányni fogsz, hányingered lesz, erőd nulla. Arról nem is beszélve, hogy lemaradsz életed legszebb élményéről!
2010. nov. 10. 19:00
Az első császárom sürgősségi volt,akkor az miatt altattak-A másodiknál percenként hangoztattam hogy nem akarok EDÁ-t,engem altassanak,és már ugy várták az anesztest hogy rögt9n közölték vele.Ha látják rajtad hogy nagyon nem akarod szerintem nem fognak akaratod ellenére érzésteleniteni.Egyébként engem is érdekelt,és bánom is valahol hogy nem hallottam felsirni,meg nem láttam a babáimat,de márészről meg örülök hogy nem kellett ébren lennem.
2010. nov. 10. 20:01
2010. nov. 10. 21:19
Kapcsolódó kérdések: