Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lakóhely alapján nem tartozom...

Lakóhely alapján nem tartozom a SOTE II-re, szülhetek ott?

Figyelt kérdés

Véletlen ismerkedtem össze egy anyukával, aki azt mesélte, hogy 2022-ben szült a SOTE II szülészeten úgy, hogy nem kerületi lakos, magánellátásra jár egy olyan orvoshoz, aki a SOTE II-n is rendel, Ő intézte el. Ilyen tapasztalata másnak is van, be lehet jutni SOTE II-re?

Egyébként a Szent Imrébe tartozom, de nincsenek jó tapasztalataim, így magánkórházban gondolkodunk, viszont a SOTE II jó alternatíva volna és ez esetben nem fizetnénk súlyos összegeket...

Rosszindulatú, "ilyen biztosan nem történt" válaszoktól kíméljetek, csak olyan írjon, akinek van releváns tapasztalata. Köszönöm!

aug. 5. 16:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Befogadó nyilatkozattal úgy tudom lehet. De nem tudom ez a gyakorlatban hogy működik.
aug. 5. 16:07
 2/11 anonim ***** válasza:
78%
Ha te is ahhoz a magándokihoz jársz, akkor biztosan neked is megoldja.
aug. 5. 16:14
 3/11 A kérdező kommentje:

1-es: a hölgynek állítása szerint nem volt szüksége befogadó nyilatkozatra.

2-es: ezt sikerült magamtól is kilogikáznom, de nem váltanék mindenáron orvost, ha valaki tud egyéb útról.

aug. 5. 16:22
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

#3 pedig úgy szülhet abban a kórházban, ahol a dokija dolgozik, ha lakcim szerint nem tartozik oda. Bár szabály szerint nem is szülhetsz annál a dokinál, akihez jártál, de ez már más téma.

Anyukátol nem tudod megkerdezni hogy oldotta meg? Van sote-es csoport facebookon, ott is esetleg megprobalhatod.

aug. 5. 16:28
 5/11 anonim ***** válasza:
94%

Befogadó nyilatkozat nélkül nem szülhet ott, hacsak nem ott áll 5 perces fájásokkal az ajtóban. A befogadó nyilatkozatot nem az orvosa bírálja el.

4 és fél éve amikor az elsőt szültem, akkor is kellett befogadó nyilatkozat. Azóta a szabályok csak szigorúbbak.

Az osztályvezető főorvosnál szültem. Mondta, hogy így is kell befogadó nyilatkozat amit címezzek meg az igazgatónak ő úgy is leküldi ilyenkor az osztályt vezetőnek, hogy bólintson rá és az igazgató írásban küldi vissza, hogy lehet vagy sem. Nincs olyan, hogy egy sima orvos eldönti. 2 vezetőn megy át a kérelem.

Ő valamit nagyon elhallgat, mert nem úgy műkődik ahogy neked próbálja beadni.

aug. 5. 16:39
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Sotén úg lehet, ha kifizeted a 800 ezres alapítványi díjat
aug. 5. 17:06
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
En Szent Margitban dolgozo nogyogyaszhoz jartam, igy szulhettem ott minden plusz koltseg nelkul 2 eve.
aug. 5. 19:26
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is a Sote II-n dolgozik a magánorvosom, nem tartozom oda, de befogadó nyilatkozattal szülhetek ott. De a saját orvosom nem láthat el.
aug. 5. 20:19
 9/11 anonim ***** válasza:
42%
Én májusban szültem, és végül magánklinikára mentünk, de a 30. hétig ahhoz a dokihoz jártam terhesgondozásra, akihez előtte 25 évig, abba a kórházba, ahol ő dolgozik, és ahová én NEM tartozom területileg. Amikor rákérdeztem azt mondta, hogy amíg az ő betege vagyok, addig járhatok oda és majd szülhetek ott, mindenki el fog látni, ha az ő betege vagyok. Nem, nem ő a vezető főorvos, még csak nem is helyettes, de a fél életét ott dolgozta le. Nem, nem tudom hogy oldotta meg (esetleg vannak ilyen biankó befogadó nyilatkozatok, és ilyen esetben utolóag kitöltik... passz). Viszont amikor a magánrendelésére mentem akkor az nem került be a rendszerbe (normálisan ugyanúgy EESZT-be bekerült korábban minden adat, vizsgálat, recept, lelet akkor is ha a magánrendelésére mentem), ott nem írt sem leletet, sem számlát, sem receptet, mert azt nem tudta volna elintézni, hogy ha megjelenek a magánrendelésén akkor a kórházban is ő láthasson el.
aug. 6. 00:29
 10/11 anonim ***** válasza:
43%
Nekem a sote 1-en dolgozik a dokim, oda is tartozom lakcim ugyileg megis szulhettem a 2-es klinikan. Nem kertek semmilyen nyilatkozatot, a SOTE egy orszagos korhaz….
aug. 6. 05:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!