Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lakóhely alapján nem tartozom...

Lakóhely alapján nem tartozom a SOTE II-re, szülhetek ott?

Figyelt kérdés

Véletlen ismerkedtem össze egy anyukával, aki azt mesélte, hogy 2022-ben szült a SOTE II szülészeten úgy, hogy nem kerületi lakos, magánellátásra jár egy olyan orvoshoz, aki a SOTE II-n is rendel, Ő intézte el. Ilyen tapasztalata másnak is van, be lehet jutni SOTE II-re?

Egyébként a Szent Imrébe tartozom, de nincsenek jó tapasztalataim, így magánkórházban gondolkodunk, viszont a SOTE II jó alternatíva volna és ez esetben nem fizetnénk súlyos összegeket...

Rosszindulatú, "ilyen biztosan nem történt" válaszoktól kíméljetek, csak olyan írjon, akinek van releváns tapasztalata. Köszönöm!

2024. aug. 5. 16:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Befogadó nyilatkozattal úgy tudom lehet. De nem tudom ez a gyakorlatban hogy működik.
2024. aug. 5. 16:07
 2/11 anonim ***** válasza:
78%
Ha te is ahhoz a magándokihoz jársz, akkor biztosan neked is megoldja.
2024. aug. 5. 16:14
 3/11 A kérdező kommentje:

1-es: a hölgynek állítása szerint nem volt szüksége befogadó nyilatkozatra.

2-es: ezt sikerült magamtól is kilogikáznom, de nem váltanék mindenáron orvost, ha valaki tud egyéb útról.

2024. aug. 5. 16:22
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

#3 pedig úgy szülhet abban a kórházban, ahol a dokija dolgozik, ha lakcim szerint nem tartozik oda. Bár szabály szerint nem is szülhetsz annál a dokinál, akihez jártál, de ez már más téma.

Anyukátol nem tudod megkerdezni hogy oldotta meg? Van sote-es csoport facebookon, ott is esetleg megprobalhatod.

2024. aug. 5. 16:28
 5/11 anonim ***** válasza:
94%

Befogadó nyilatkozat nélkül nem szülhet ott, hacsak nem ott áll 5 perces fájásokkal az ajtóban. A befogadó nyilatkozatot nem az orvosa bírálja el.

4 és fél éve amikor az elsőt szültem, akkor is kellett befogadó nyilatkozat. Azóta a szabályok csak szigorúbbak.

Az osztályvezető főorvosnál szültem. Mondta, hogy így is kell befogadó nyilatkozat amit címezzek meg az igazgatónak ő úgy is leküldi ilyenkor az osztályt vezetőnek, hogy bólintson rá és az igazgató írásban küldi vissza, hogy lehet vagy sem. Nincs olyan, hogy egy sima orvos eldönti. 2 vezetőn megy át a kérelem.

Ő valamit nagyon elhallgat, mert nem úgy műkődik ahogy neked próbálja beadni.

2024. aug. 5. 16:39
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Sotén úg lehet, ha kifizeted a 800 ezres alapítványi díjat
2024. aug. 5. 17:06
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
En Szent Margitban dolgozo nogyogyaszhoz jartam, igy szulhettem ott minden plusz koltseg nelkul 2 eve.
2024. aug. 5. 19:26
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is a Sote II-n dolgozik a magánorvosom, nem tartozom oda, de befogadó nyilatkozattal szülhetek ott. De a saját orvosom nem láthat el.
2024. aug. 5. 20:19
 9/11 anonim ***** válasza:
52%
Én májusban szültem, és végül magánklinikára mentünk, de a 30. hétig ahhoz a dokihoz jártam terhesgondozásra, akihez előtte 25 évig, abba a kórházba, ahol ő dolgozik, és ahová én NEM tartozom területileg. Amikor rákérdeztem azt mondta, hogy amíg az ő betege vagyok, addig járhatok oda és majd szülhetek ott, mindenki el fog látni, ha az ő betege vagyok. Nem, nem ő a vezető főorvos, még csak nem is helyettes, de a fél életét ott dolgozta le. Nem, nem tudom hogy oldotta meg (esetleg vannak ilyen biankó befogadó nyilatkozatok, és ilyen esetben utolóag kitöltik... passz). Viszont amikor a magánrendelésére mentem akkor az nem került be a rendszerbe (normálisan ugyanúgy EESZT-be bekerült korábban minden adat, vizsgálat, recept, lelet akkor is ha a magánrendelésére mentem), ott nem írt sem leletet, sem számlát, sem receptet, mert azt nem tudta volna elintézni, hogy ha megjelenek a magánrendelésén akkor a kórházban is ő láthasson el.
2024. aug. 6. 00:29
 10/11 anonim ***** válasza:
54%
Nekem a sote 1-en dolgozik a dokim, oda is tartozom lakcim ugyileg megis szulhettem a 2-es klinikan. Nem kertek semmilyen nyilatkozatot, a SOTE egy orszagos korhaz….
2024. aug. 6. 05:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!