Lakóhely alapján nem tartozom a SOTE II-re, szülhetek ott?
Véletlen ismerkedtem össze egy anyukával, aki azt mesélte, hogy 2022-ben szült a SOTE II szülészeten úgy, hogy nem kerületi lakos, magánellátásra jár egy olyan orvoshoz, aki a SOTE II-n is rendel, Ő intézte el. Ilyen tapasztalata másnak is van, be lehet jutni SOTE II-re?
Egyébként a Szent Imrébe tartozom, de nincsenek jó tapasztalataim, így magánkórházban gondolkodunk, viszont a SOTE II jó alternatíva volna és ez esetben nem fizetnénk súlyos összegeket...
Rosszindulatú, "ilyen biztosan nem történt" válaszoktól kíméljetek, csak olyan írjon, akinek van releváns tapasztalata. Köszönöm!
1-es: a hölgynek állítása szerint nem volt szüksége befogadó nyilatkozatra.
2-es: ezt sikerült magamtól is kilogikáznom, de nem váltanék mindenáron orvost, ha valaki tud egyéb útról.
#3 pedig úgy szülhet abban a kórházban, ahol a dokija dolgozik, ha lakcim szerint nem tartozik oda. Bár szabály szerint nem is szülhetsz annál a dokinál, akihez jártál, de ez már más téma.
Anyukátol nem tudod megkerdezni hogy oldotta meg? Van sote-es csoport facebookon, ott is esetleg megprobalhatod.
Befogadó nyilatkozat nélkül nem szülhet ott, hacsak nem ott áll 5 perces fájásokkal az ajtóban. A befogadó nyilatkozatot nem az orvosa bírálja el.
4 és fél éve amikor az elsőt szültem, akkor is kellett befogadó nyilatkozat. Azóta a szabályok csak szigorúbbak.
Az osztályvezető főorvosnál szültem. Mondta, hogy így is kell befogadó nyilatkozat amit címezzek meg az igazgatónak ő úgy is leküldi ilyenkor az osztályt vezetőnek, hogy bólintson rá és az igazgató írásban küldi vissza, hogy lehet vagy sem. Nincs olyan, hogy egy sima orvos eldönti. 2 vezetőn megy át a kérelem.
Ő valamit nagyon elhallgat, mert nem úgy műkődik ahogy neked próbálja beadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!