Melyik kórházat választanátok, SOTE II vagy Szent Imre Kórház?
Én ebben a kettőben szültem. A SOTE mellett az egyetlen érv, hogy van PIC.
Mindkét helyen kiváló volt a műtős személyzet.
A SOTE előnyei szàmomra ezzel kifújtak. Nem adták ki éjjelre a babát, én meg nem voltam elég tökös, illetve nem kommunikálták jol, hogy ez nem szakmai döntés hanem így szokták (az aranyórát állítólag orvosi okból nem adtàk meg), nem szóltak, hogy sírt a babám egész éjjel. Én tűkön ülve vártam, reggel 6-kor lehetett elhozni, ott találtam letéve sírva, és vonogatták a vàllukat, hogy ja van amelyik végig sír, igen.
A császár után 7 órával bekísértek a szobába, letették a bőröndömet és kimentek, a teli bőröndöt emelgettem és pakoltam ki belőle. Napi 5 perc vizit volt. A csecsemős nővér azt tanácsolta, hogy 3 óránként kell szoptatni a babát, másnal hogy nem baj ha nincs tej, tàpszerrel is felnő a baba. Mire hazamentem màr fekélyes vt a mellem, mert nem vettèk észre h rossz a technikája, a védőnő korrigálta ki és már mellgyulladásom volt (egyhetes korától 6 hónapig csak anyatejes volt aztan a lányom és 2,5 évesen is szopizik néha). Pedig bizonyos értelemben VIP voltam (kolléga).
A Szent Imrés időben covid volt, nem volt fogadott senkim (meg kiváncsi voltam, így milyen, az elsőnèl belefutottam ebbe is, hogy most ügyel az orvos, legyen gyorsan császár). Így a szülésznőm rossz volt és gázul is bant velem. Mindenki más viszont jó volt, az ambulanciától az orvosig.
Vbac barátok, de nem erőltetik, normális babagondozási tanávsokat adnak, éjjel 1kor elmehettem a babáért, ahogy tudtam járni. De a tápszerezésbe se szóltak bele, aki kért, rögtön kapott.
Még hátrány hogy undorító kajàkat adtak, botmixerrel pürésített krumpli, hidegen, szerintük műtét után ez kell (a sotén azt mondták, egyen az ember amit szeretne és húd volt rizzsel az első nap).
Rossz volt, hogy látogatási tilalom alatg tènyleg semmit, de semmit nem segítettek. Alig tudtam összepakolni, mert a kisfian azonnal sírt és felébredt ha letettem, a csecsemősök csak nyugodt alvó állapotbab vállaltàk (volna) el, ott is az összes cuccot babával a kezembe egyedül emelgettem, tologattam, az osztály ajtajáig, ahol a párom àllt.
(Nem vagyok papírkutya, de 72 órája műtöttek).
Van aki ezt úgy küszöbölte ki, hogy előre fogadott csecsemős nővért is, ahhoz bejártak, kérésre rögtön húzták az ágyát stb.
De összességében ezerszer inkàbb a Szent Imre szerintem, de fogadj legalább szülésznőt, mert a hozzáállás más (utálom ezt írni, de ebbe ne menjünk bele).
#3-as, tudod, van àllandó ès ideiglenes lakcímem is, így választhatok.😉
Köszönöm a vàlaszokat, várom a további tapasztalatokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!