Jàrt valaki velem egycipőben hogy azért lett csàszàr mert tèrarànytalansàg miatt plusz oxitocintól se tágult ?! Mi lehet ennek az oka?
Az, hogy elfolyik a magzatvìz, mèg nem beindult szülès. Csak sajnos a magyar kórhàzakban türelmetlenek kivàrni. Az àllìtólagos fertőzèsveszèly miatt.
A magzatvìz elfolyàsa utàn àltalàban 24 òràn belül indul be a szülès, de magyarorszàgon azt hiszem max 12 óràt vàrnak.
Nekem is pont 40+5-nél folyt el a magzatvizem, de csak 41+1-re lett meg a baba. Magyarorszàgon màr aznap megcsàszàroztak volna. Ìgy csak felületes bőrsèrülèsem lett.
A türelmetlensèg sokat tud àrtani. Nagyon sok ismerősöm lett Magyarorszàgon csàszàros, ,,túl lassú tàgulàs"= türelmetlen szemèlyzet miatt.
Ugyanígy jártam. Elfolyt a magzatvíz, majd 17 óra vajúdás után adtak oxit, addig se fájás, se tágulás. De a 17 óra már engem is aggasztott, mert tényleg, mi van, ha valami fertőzés felszáll? Utána császároztak, és kiderült, hogy be sincs rendesen illeszkedve szegény. 40+3 volt.
Én viszont nem éltem meg csalódásként, hogy így alakult.
4# Én hallottam olyanról, ahol 6 órát várnak elfolyt víznél. De egyébként régen vajon mit csináltak ilyen esetben? Nekem mindig ez jut eszembe.
Kérdező, ez nem a te hibád, mindent jól csináltál. Egyébként is ezt az oxitocint igazán elfelejthetnék már, sok baba elég rosszul reagál rá.
Régen nem volt más vàlasztàs, vàrtak. Az esetek nagy részében megszületett a baba, csak lassan.
Ha keresztben feküdt a baba, vagy beszorult, mindketten meghaltak. Kèsőbb, mikor màr ilyen letezett, akkor volt, akkor darabokban kiszedtèk szegèny gyereket. Ilyankor az anya is kaphatott simàn durva fertőzest, amibe bele is halhatott.
De az anya mèhe is kifaradhatott, ès nem hùzodott össze rendesen, elvèrezhetett. Erre szerencsère ma màr van vèrzèscsillapìtó, legrosszabb esetben kiveszik a mèhet.
Tehàt jò, hogy van csàszàrmetszes, de nincs arra indok, hogy minden lassan szüló nőt megcsàszàrozzanak. Egyszerűen figyelni kell, hogy jòl van-e a baba, ès nincs-e fertőzès.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!