Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szüléssel, terhességgel...

Szüléssel, terhességgel kapcsolatban kinek milyen horrorsztorija, rémtörténete van?

Figyelt kérdés

Nem azért kérdezem, hogy stresszeljem magam szülés előtt, nem engem érint, csak úgy látom, sokszor nem írják le, hogy a kérdezőt ne ijesszék meg.

Ahogy írtam, esetemben nem a szülésre készülés és rettegés áll a kérdés feltevése mögött, ezért most álljon itt ez a kérdés, ahol össze lehet gyűjteni:

Ki milyen horrorsztorikat élt át a terhesség alatt, vagy akár szülés közben, vagy a kórházban tartózkodás idején? (Ismerősi körben tapasztaltak is jöhetnek)

Köszi!

2024. máj. 14. 20:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
92%
En terhes vagyok, de olvasok ilyeneket.😀 Sajnos ilyen a termeszetem. Mindenki le akart errol beszelni, viszont ugy vagyok vele, muszaj tudnom a legrosszabb esetekrol is, nem a habos-babos tortenetekre vagyok kivancsi.
2024. máj. 14. 21:05
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
A TLC-s "Didn't know I was pregnant" című csoda sorozat csak ilyen sztorikkal van tele. Ha valakinek ez a vágya szerintem youtubeon is vannak fent részek. Persze ezek között lehet szerintem olyan, aminek csak a fele igaz...
2024. máj. 14. 21:09
 13/17 anonim ***** válasza:
73%
Elég horror, hogy kétszer varrták a gátsebem, mert szétnyílt varratszedéskor, majd egy év múlva plasztika, és lassan harminc éve úgy szexelek, hogy minden alkalommal reped és napokig alig tudok ülni? :(
2024. máj. 14. 21:25
 14/17 anonim ***** válasza:
52%
Hát nem tudom.. ezek kérdező szubjektív élmények, számára horror, egyébként meg szokványos dolgok. Semmi olyat ne képzelj el, hogy fogják az otthoni konyhakést és beléd vágják császárnál mondjuk epidurális nélkül például, na az horror lenne. :D Kicsit kiszínezett dolgok ezek. Az mondjuk horror, amikor a picivel olyan probléma adódik, sok ilyet tudok, ez viszont köztudott, terhesek-nem terhesek is tisztában vannak vele.
2024. máj. 14. 22:02
 15/17 anonim ***** válasza:
92%

Van YouTube-on a Hoztam e világra csatorna, ott vannak rossz és jó szülésélmények egyaránt. Maguk a nők mesélik el.

Én terhesen néztem, nekem hasznos volt, levontam a tanulságokat úgymond más kárából.

Pl. hogy felesleges annyira görcsösen megtervezni. "majd én nem engedek oxitocint/gátmetszést, kádban vajúdok..." Meg elment terhesen légzésgyakorlatra, jógára, aztán semmit sem tudott a vajúdás alatt alkalmazni a tanultakból. Tehát nem jönnek össze az elképzelések, aztán 5 év múlva is sír, remeg, hogy nem sikerült az álomszülése.

Szóval én sodródtam az árral, sokkal jobban jártam.

2024. máj. 15. 09:54
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

2021-ben.a covid alatt voltam terhes. Már a terhességmegállapítás nehézségekbe ütközött, mert minden orvost oltani vezényeltek, aki élt és mozgott (akkor kezdték az oltást). A körzetes rendelőben a 13. hétre lett volna időpont. Körzeten kívül lett időpont, rákszűrés, cin3, rákmegelőző állapot. Kozben covidos lettem, vereztem, de nem akartak ellátni, protekcióval jutott el az esetem a klinika igazgatóhoz, ő intézett orvost, ahol elláttak, kaptam progeszteront. Műtét 15 hetesen, ami előtt az onkológián dolgozó nőgyógyász köszönés helyett megkérdezte, mennyire ragaszkodom a terhességhez, mert egyszerűbb dolga lenne, ha nem kellene vigyázni a babára. Ekkor már volt magámdokim, aki vállalta a műtétet, és biztosított arról, hogy nem kell abortusz, anélkül is meg tud műteni. A műtét előtt még volt egy kis izgalom, elkeverték a leletemet, és a nem terhesek közé tették, így az altatás előtti utolsó emlékem, hogy az orvosom kiabál a műtős csapattal, hogy a páciens terhes. 2,5 centi méhnyakat vágtak ki, maradt 1,5 centi. A terhesség további része eseménytelen volt, majd szülésnél sürgősségi császár lett, a műtőben derült ki, hogy hatszor volt a lányom nyakán a zsinór, esélye nem volt megszületni. Mázlim volt, hogy az ügyeletes doki (fogadott már nem lehetett bent akkor) az egyik legjobb volt a városban, és könyöklés, meg minden egyéb beavatkozás helyett a műtőbe küldött, mert egészen a méhlepénynél volt a lányom, az összes zsinór a nyakán volt, ha erőltetik a természetes szülést, leszakad a méhlepény, vagy a gyerekem sérült volna.

Aztán az őrzőben kiderült, hogy a szomszéd szobában covidos van, így a közös fürdő miatt kontaktok lettünk, leprásként kezeltek, nem vitték el a babát, teljesen magamra hagytak, nővérhívóra sem válaszoltak, enni is csak akkor kaptunk, mikor a takarítónő szólt, hogy talán illene nekünk is adni valamit végre. Császár után másfél nappal kiraktak, és csak azért nem hamarabb, mert a csecsemős főorvos ragaszkodott hozzá, hogy a bcg-t még ott kapja meg a baba.

Ennek a fele is sok lett volna 😅

2024. máj. 15. 10:25
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
#16 de durva basszus. Én is 2021-ben voltam terhes, covidos is az elején, de semmi hasonló nem volt szerencsére. Olvasni is borzasztó.
2024. máj. 15. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!