Akinek az első szülése traumatikus volt, mégis lett még gyereke?
Ha valaki számára tényleg trauma az első szülés (bármi miatt), hogyan tudta magát rávenni hogy ezen még egyszer vagy akár többször keresztül menjen?
Egyszerűen nem tudom elképzelni hogy én még egyszer végig menjek ezen, pedig korábban két gyermeket szerettünk volna.
Kérem ne válaszoljanak olyanok akik szerint hiszti ha valaki traumaként élte meg a szülést!
3-as vagyok. Azt kihagytam, hogy a másodikkal mi is magánkórházban tervezzük a szülést (DMC). Az első ügyeletes rendszerben született már, nem volt lehetőség előtte kórház látogatásra, fogalmam sem volt hova érkezem és kik vesznek körbe, ami nekem alapból adott egy tartást, nem volt meg az érzelmi biztonságérzetem, ezzel indultunk neki.
Most azért készülök nyugodtabban, mert merőben más körülmények közé tervezünk, választott szülésznővel, akivel addig tudunk bizalmi kapcsolatot kiépíteni.
Nekem a nagyobb gyerkőc egy éves kora körül mégcsak annyi kezdett körvonalazódni, hogyha szóbakerült, akkor nem egyértelműen azt mondtam, hogy NEM, hanem azt, hogy "HA lesz második, az biztosan magánban fog születni". Ebből a gondolatból jutottunk oda pár hónap után, hogy végülis jöhet. Onnantól kezdve, hogy összejött, pedig már nincs visszaút. :D
Ha ugyanoda kéne visszamennem szülni, lehet nem lennék ilyen nyugodt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!