Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szült már innen valaki otthon?

Szült már innen valaki otthon?

Figyelt kérdés
Vagy a születések házában? Hogyan zajlik? utána rendesen be kell menni a kórházba ugye? És ott kell lenni pár napot?
2010. okt. 28. 16:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
52%
Ennyi erővel inkább kórházba szülj!Mert ha éppen ott hal meg a gyereked és debil lesz mivel nem tudnak segíteni egyből utána majd hiába sírsz!
2010. okt. 28. 16:46
 2/19 anonim ***** válasza:
31%
Előző, te baromi kedves ember lehetsz:-(
2010. okt. 28. 16:50
 3/19 anonim ***** válasza:
51%
Igen!Lehet hogy dúrván fogalmaztam de amíg magyarországon nem adottak a feltételek ehhez inkább kórházban szülést ajánlom!Én nem kockáztatnék....ha már van valami probléma akkor legyek helyben orvosokkal teli szobában mint otthon várom hogy megmentsenek!Melyik a jobb??
2010. okt. 28. 16:55
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha van annyi pénzed amit otthonra meg kell venni,akkor elmehetsz egy magánkórházba,magánszobába olyan meghitt szülésed lehet,zenével,káddal,füstölővel hogy csuda....A védőnőm mutatott egy Geréb álltal összeállított listát(valaki játszott az otthonszülés gondolatával,de csak eddig jutott)TÖBB 100000 Ft. Talán ott érdeklődj inkább,mert itt csak döbbent és felháborodott válaszokat kapsz főleg ha más tragédiája sem tántoríthat el.
2010. okt. 28. 17:02
 5/19 A kérdező kommentje:
Nem akarok otthon szülni, mind a 3x kórházban szültem, és most vasárnap is ott fogok ;) az6ért köszönöm a válaszoakt, csak érdekelt
2010. okt. 28. 17:11
 6/19 anonim ***** válasza:
66%
1 és 2. válaszoló vagyok!Tudjátok nem vagyok ellene az otthon szülésnek de addig amíg nem tudnak normális eszközöket biztosítani hozzá hogy ha baj van megmentsék a gyerekemet és engem (mert probléma mentes terhesség alatt is változhat a dolog 1perc alatt életveszéllyé)addíg én elítélem azt aki otthon szül a megfelelő körülmények nélkül de azt is aki így vállalja a szülés levezetését!És ha éppen sürgősségi császár kell ??akkor mi van??Meghalunk??Vagy éppen úgy húzzák ki szegény gyereke hogy eltörik a nyaka és egy életre nyomorék lesz akkor mi van??Ki a hibás??Vagy ha oxigén hiány miatt agykárosodása lesz??aztán meg az összes anyuka sír ....csak éppen ő volt a felelőtlen!!Tudom kórházban is előfordúl!De legalább bizonyos eszközök biztosítva vannak!
2010. okt. 28. 17:11
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Engem is érdekelne hogy hogyan zajlik egy otthonszülés, de aktív résztvevője soha nem lennék.
2010. okt. 28. 18:22
 8/19 anonim ***** válasza:
76%

Első gyerekemmel voltam terhes, akkor kérdezte a védőnő, hogy érdekel-e az otthon szülés. Mondtam, hogy nem. Akkor még nem voltak ezek a botrányok Gerébbel. A védőnőm nagyon mellette volt. Jegyzem neki a kórházban oxigénhiányos lett a kislánya, úgyhogy szellemi és testi fogyatékos is lett. Elég durva! Úgyhogy ő azt mondta, hogy semmivel nem veszélyesebb, mert a kórházban is nagyon sok a műhiba, csak azt nem verik nagydobra. Akkor utánanéztem, Magyarországon akkor volt vagy 5 orvos, aki egyáltalán vállalt ilyet. Egyből gondoltam, hogy megfizethetetlen. Na, meg falura mikorra érne ide mondjuk az ország másik végéből? Szerintem megvalósíthatatlan.

Aztán a másodikkal jött a para. A kiírás napján hatalmas hóakadály volt, és nem lehetett bejutni a városba. Jól be is voltam tojva, hogy mi van, ha megindul a szülés. Felhívtam a védőnőt, és mondta, hogy van a faluban szülésznő, gyerekorvos is, szóval ne aggódjak, csak szóljak, ha baj van, megoldjuk. Hát, azért a hideg így is kirázott, tudtam, hogy az a bizonyos szülésznő sosem dolgozott szülésznőként, csak a végzettsége az. Na, azért biztos többet értett volna hozzá, mintha a férjem áll neki. Szerencsére nem indult meg a szülés. Akkor nagyon elgondolkodtam, hogy micsoda marha az, aki otthon akar szülni.

2010. okt. 28. 20:59
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

én itthon szültem.

nem kell bemenni a kórházba, ha nem akarsz. az egészségügyi ellátás egy szolgáltatás, amit ha akarsz, igénybe veszel, ha nem, nem.

a gyerekorvos megy ki megnézni a babát, megvizsgálja. gondoskodnod kell róla, hogy a baba megkapja a bcg-oltását, vagy a gyerekorvostól, de akkor előre le kell beszélni, hogy legyen vakcinája, vagy beviszed a kórházba. fontos még a pku-szűrés elvégzése, amikor már rendesen eszik a baba, tehát úgy 2-4 naposan, szintén vagy dokival egyeztetve otthon, vagy beviszed a kórházba.

én bevittem ezek miatt a fiamat 4 naposan a kórházba, ahová tartozunk körzetileg, az újszülöttosztályon 10 perc alatt végeztünk.

ami még fontos, hogy a születést 8 napon belül be kell jelenteni, ehhez okmányirodában adnak nyomtatványt.

hogy hogy zajlik? elkezdesz vajúdni, szólsz a bábádnak. ő siet hozzád, kaphatsz masszázst, borogatást, enni, inni, gátvédelmet. születése után rádteszik a babát, ha már nem pulzál, elvágják a köldökzsinórt. megvárjátok a méhlepényt, megnézik, teljes-e stb.közben a babát letisztogatják, ha akarod, megfürdetik, felöltöztetik. 2-3 órát még ott maradnak, nézik, szopik-e, ellátnak jó tanáccsal. ha minden ok, akkor ők mennek is, de 4-5 napig minden nap hívnak, hogy mi újság.

röviden ennyi, ha érdekel valami konkrétan, kérdezz bátran!

2010. okt. 28. 21:01
 10/19 anonim ***** válasza:

most olvastm a hozzászólásokat.

ami kell ténylegesen: baba és mama. ezen kívül kell még pár dolog, ami jó ha van, pl. betadine, papírvatta, illóolajok, néhány textilpelus, homeopátiás cucc, ilyesmik. én a gyógyszertárban ezekért nem egész 4.000 ft-ot fizettem idén, és a fele megmaradt a vett holmiknak.

a szülés előtti tanfolyam ára 50.000 + áfa= 62.500 ft, amit ha tudsz, kifizetsz, ha nem, alapítványi pénzből állják egy részét vagy az egészet akár. ha egyszer már részt vettél a tanfolyamon, a következő terhességednél már nem kell sem eljönni, sem fizetni. aki pedig vidéki, és nagyon vidéki, és esély nincs rá, hogy időben kiér bárki is (mert vannak vidéken is bábák), az előtt nyitva áll(t) a Születésház, mint helyszín. persze nem tudhatja az ember, hogy mikor fog pontosan szülni, ezért addig is lakhat valahol közelebb, ismerősnél, rokonnál, de szerintem ebben a bábák, dúlák is szívesen segítenek.

2010. okt. 28. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!