Hogy lehet a terhesség csodálatos dolog, amikor a sok rosszullét és kellemetlenség megkeseríti a kismama életet?
Mert tegyük fel, van, aki végighányja, és esetleg kórházba kerül kiszáradás miatt.
De emellett még ott van a vizesedés, lábdagadás, légszomj, nemalvás, szétnyíló hasizom, gyakori vizelési inger, stb.
Máskor meg azt mondják, hogy ez csodálatos dolog.
Az első terhességem jó volt, nagyon sokat nevettem indokolatlanul is.
Na a második meg olyan szinten xar, hogy 8 hónapja csak bőgök napi szinten.
Nekem sincs benne semmi csodálatos
Hát nyilván van, aki viszonylag könnyen viseli, az inkább tarthatja csodálatosnak. Akinek sok a problémája, az meg úgy van vele, hogy valahogy kibírja, csak minden legyen rendben, szülessen már meg.
Nekem eddig csodálatos, ha azt nézzük hogy az égvilágon semmi tünetem, rosszullétem stb. nem volt. (Még csak 9 hetes vagyok, szóval még lehet). De ha azt nézzük hogy egy hónapja fekszem, mert időnként barnázok, már egyből nem olyan idilli a helyzet. Sosem számítottam rá hogy csodálatos lesz a terhesség, meg amúgy is aggódna az ember, hogy minden rendben van e, (főleg hogy könnyen lehet ez az egyetlen esélyem a babára), de inkább lennék rosszul, csak ne rezegne a léc.
Köszönöm a válaszokat, 11-es, neked pedig gratulálok! :)
Tegnap Redditen találtam egy olyan posztot, hogy "Miért nem akarsz gyereket?", és egy fiatal nő azt kommentelte, hogy ő teljes mértékben undorodik az egész terhességtől, hogy benne növekedne valami parazita, aztán jó szétcseszné a testét, amikor "megszabadulna" tőle, és utána egyáltalán nem tudná csinosnak érezni magát. Lehet, hogy ebből a kommentből vettem ezt a negatív véleményt..
Én se látok sok szépet a terhességben, ezektől a giccses kismamafotóktól megrosszul vagyok. Borzalmas. Számomra nem szép a várandós test, pláne mikor erdei kis tündérnek öltözik hozzá...
Persze, nem vagyunk egyformák, de ne legyen már kötelező csodának látni a terhesseget. A szülés sem "gyönyörű". A baba nagy öröm, de a folyamat nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!