Akik vidékről utaztak a szülésre, hogyan oldottátok meg? Ilyen esetben a programozott császármetszés a legbiztosabb?
Budapesten fogok szülni, 170 km-re van a városunktól. Igaz, hogy autópálya van végig, de na, mégsem a szomszéd utcába megyünk.
Párom alapból inkább támogatja a műtétet, miattam és a baba miatt is, de az is erős érv nála, hogy úgymond kiszámíthatóbb a szülés, nem kell izgulnia az utolsó hetekben, hogy "Vajon ez már az?". Mert, hogy fájásokkal, szivárgó magzatvízzel ő biztos nem indulna útnak, mert mi lesz, ha pont balesetet fogunk ki, elkapjuk a reggeli/délutáni dugót, nem érünk oda időben.
Akik szintén más városban szültek, távolabb az otthonuktól, ezt a kérdést hogyan oldották meg?
(az nem opció, hogy közelebb szüljek, ezt kérlek, ne is írjátok)
A lelki egészségednek az lenne a legjobb, ha el tudnád fogadni, hogy szüléskor nem tudod tartani a kontrollt. Az események megtörténnek, és nem tudod előre megálmodni.
Hallgattam sok (negatív) szülésélményt még terhesen, évekig tartó trauma lett az, hogy azt hitték, minden az elképzeléseik szerint alakul. Aztán persze nem, és évek múltán is sírva beszélnek róla.
Ebből én anno leszűrtem, legjobb lesz, ha sodródom az eseményekkel.
Nektek is úgy kéne állni hozzá, megpróbálod ott szülni a babát, de fogadd el, ha valami miatt nem sikerül. Vagy nem úgy, ahogy akarod.
"De egy állami kórházban nem bírnék ki napokat"
Ezt megértem, az állami kórháznak ez a része nem vetélkedhet egy magánkórházzal.
De szülésnél ott is mindent megtesznek értetek. Sőt, többet is, mint magánban, hisz ha ott olyan probléma van, államiba visznek téged is, a babát is.
Hidd el, hogy nem fog érdekelni sem az orvos, sem a szülésznő.
Nekem is fogadott orvosom volt. Pont úgy kívántam a pokolba, mint az, aki először látta.
Szülni egyedül fogsz,nincs akkora szerepe ott az orvosnak, amire te gondolsz.
Ismerem magam, pontosan tudom, hogy egy idegen orvoshoz nem úgy állok, mint ahhoz, akit ismerek már jól, akiben megbízom. Elhiszem, hogy valaki a járda közepén is szülne, biztosan én is, ha erre kényszerülnék, de tudom azt, hogy számomra mi a jó, mi a fontos. Kérlek Titeket, ezt tartsátok tiszteletben, mert nem ismertek. Egy magánintézmény sokkal többet jelent annál, hogy választani tudsz orvost.
Nekünk tökéletes az a hely és orvos, ahová járunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!