Akik vidékről utaztak a szülésre, hogyan oldottátok meg? Ilyen esetben a programozott császármetszés a legbiztosabb?
Budapesten fogok szülni, 170 km-re van a városunktól. Igaz, hogy autópálya van végig, de na, mégsem a szomszéd utcába megyünk.
Párom alapból inkább támogatja a műtétet, miattam és a baba miatt is, de az is erős érv nála, hogy úgymond kiszámíthatóbb a szülés, nem kell izgulnia az utolsó hetekben, hogy "Vajon ez már az?". Mert, hogy fájásokkal, szivárgó magzatvízzel ő biztos nem indulna útnak, mert mi lesz, ha pont balesetet fogunk ki, elkapjuk a reggeli/délutáni dugót, nem érünk oda időben.
Akik szintén más városban szültek, távolabb az otthonuktól, ezt a kérdést hogyan oldották meg?
(az nem opció, hogy közelebb szüljek, ezt kérlek, ne is írjátok)
Az utolsó hetekre vegyetek ki lakást pesten. Ha beindul a szülés, nem fogtok autópályán kocsikázni, márpedig az beindulhat a tervezett császár előtt is.
Pár éve azért halt meg egy baba, mert a vajúdó anya miskolcról ment pestre, hogy ott szülhessen.
"Pont, hogy az egészségem miatt döntöttünk így, de köszönöm a nem kicsit ítélkező választ! :)"
Ha az egészséged indokolja, akkor befektetnének, és programozott császárra kiírnának.
Gondolom, itt valójában arról van szó, hogy nem bíztok a kijelölt állami kórházban. És ez a para akkora, hogy inkább kockáztattok, és 170 km-t kocsiznátok.
A császár nem a könnyebbik út. Csak máshogy nehéz.
De persze nem a férjednek kell nagy hasi műtét után ellátni egy újszülöttet, mikor a hormonjai is szétszekálják.
Sehol nem írtam, hogy a császár könnyebb lenne bármivel.
Annak is megvan a kockázata, az is fáj, ezzel én is pontosan tisztában vagyok.
"Sehol nem írtam, hogy a császár könnyebb lenne bármivel."
Azt írod, a férjed szerint az.
"Párom alapból inkább támogatja a műtétet, miattam és a baba miatt is, de az is erős érv nála, hogy úgymond kiszámíthatóbb a szülés, nem kell izgulnia az utolsó hetekben, hogy "Vajon ez már az?"."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!