Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Vállalt valaki veszélyes...

Vállalt valaki veszélyes szülés után következő gyereket?

Figyelt kérdés
Második terhességemből 29. héten született meg a lányom, sürgősségi császárral, én majdnem elvéreztem, életveszélyben voltam. Ez már 10 éve volt. Azóta volt olyan orvos, aki azt mondta, hogy nem ajánl újabb terhességet, és volt, aki azt, hogy simán lehet. Van olyan, aki bevállalta?
febr. 20. 08:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
5# vagyok. 7-es,nekem kezdődő hellp szindrómám volt. Kezdett elszállni a vérnyomásom aznap reggel 150-160 és a májfunkcióm,előtte volt egy tökéletes vérvételem pedig 1 héttel,a vizeletembe nem volt fehérje sosem,ott se,az negatív volt aznap is,baba jól volt,méhlepény is,minden,áramlás. Ahogy így a csoportba nézegetem az elszállt ezres,több százas értékeket,tényleg az enyém éppen,hogy elkezdődött,de aznap reggel mentem is a kórházba,ott vérvétel egyből,vérnyomáscsökkentő. A 2. vérvételem kora délután az elsőhöz képest emelkedett már,úgyhogy mivel a vérnyomásom se ment lejjebb,megcsászároztak mielőbb aznap este. Nekem amire rossz visszagondolni az,hogy hajnalba-reggel nem voltam jól,de amikor beértem,befektettek,attól kezdve minden tünetem elszállt. Kivéve a vérnyomást,de semmit nem éreztem 160-nál sem. Mintha semmi baj sem lenne,semmi egész álló nap a császárig. Sokszor eszembe jut,hogy mi történt volna,ha aznap reggel nem hallgatok a megérzésemre és nem megyek be. Úgyhogy most minden kis apró tünetre,jelre figyelek azért,de próbálok nem átesni a ló túloldalára. :D Ami esetleg megfigyelhető volt,hogy extrém vizesedtem a 20. héttől már,sokat is híztam a hányás ellenére is,és attól kezdve mértem a vérnyomásom napi 3x. 125-130-nál alacsonyabbat sose mértem és az utolsó hetekbe hívtam a dokim,mert már akkor a korábbihoz képest mindig 130-140 közöttieket mértem,lassan kúszott felfele,de azért ahogy visszalapoztam a naplóm,feltűnt. Most meg ha 110-et mérek vagy mérnek bent nálam már jó vagyok. Sokszor 100 meg alatti,rosszul vagyok tőle,szédülök. Vizesedés 0,hízás 0. De sajnos ez sem jelent semmit,hirtelen jöhet bármikor,de azért odafigyelek. :) Húzzuk ki a 38-ig és boldog ember leszek. :D Nekem néztek a kettő között véralvadást,ilyesmi,de negatív lett mindenre. Annyi,hogy a hellp előtt közvetlenül covidos voltam,az orvosom erre is gondolt,azt mondta sokaknál bezavart és előjött ez-az,de nem biztos,nem lehet tudni az okát. No,mindegy,bocsi hosszú.
febr. 20. 10:07
 12/16 anonim ***** válasza:

Méhszájgyengeség miatt volt koraszülött

Ott sem mindegy, primer vagy szekundr ka volt. Ha primer, tehát van egy kötőszöveti gyengeség, korábbi beavatkozás káros szövődménye,akkor van esély újra rá.

Ha szekunder az ok, terhesség alatti progeszteron-hiány, gyulladás, akkor viszont a második terhességre semmi befolyása nincs.

febr. 20. 10:13
 13/16 babyboom567 ***** válasza:
köszi,hogy válaszoltál
febr. 20. 10:16
 14/16 anonim ***** válasza:
50%
A barátnőm az első szülésnél majdnem elvérzett, mégis még utána lett két gyereke. Nagyon félt, de végül minden rendben volt a másik két szülésnél.
febr. 20. 10:26
 15/16 anonim ***** válasza:
82%
11: Ez mondjuk pont nagyrészt megelőzhető acetilszalicilsav szedésével. Nem mondták, hogy kellene??
febr. 20. 12:01
 16/16 anonim ***** válasza:
15# Nem előzi meg 100%-osan,sajnos. Rengetegen szedték a hellp csoportba és sajnos még is lett ugyanúgy. Ebben jelenleg nincs csodaszer. Egyébként szedtem az elejétől kezdve,de sajnos később le kellett vele állnom,mert lett egy hematómám és nagyon sokáig véreztem elég rendesen frissen,így leállították. Nagyon elhúzódott az egész vérzés,utána pedig már újra nem indították el. Úgyhogy ez van. 11# vagyok.
febr. 20. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!