Kényes téma: Miért ragaszkodnak a nők a császármetszéshez?
Nagyon érdekelne, hogy mi késztet egy kismamát vagy leendő kismamát arra, hogy a gyermekét műtéti úton hozza a világra?
Mit gondoltokk erről, hogy valóban fájdalom mentes?
Mitől féltek, hogy inkább ezt az utat választjátok?
Leginkább azok az esetek érdekelnének, amikor nem egészségügyi probléma miatt szükséges a sectio.
Bocsi az offért:
A kérdező írta is, hogy nem az Eü császárt kérdezi, hanem a kényelmit.
Rám is furcsán nézett pár kismamatársam, mikor azon agyaltam, hogy csak ne legyek csaszis, félek tőle, az egy műtét, és neeeee, persze, ha a babának és vagy nekem életmentő, az más lapra tartozik, mert ők meg akarják oldani, hogy ne keljen normál úton szülniük, nem is értik, miért nem választom a könnyebb utat, és az egyik hölgy szerint minden csak pénz kérdése. Csak 18órát vajúdtam, fáj, vágtak, kimerültem, és nem vagyok mazohista de valahogy százszor normál, mint egyszer egy félelmes műtét.
Az anyósom 3 faros gyereket szült meg hüvelyi úton, a 4. farossal császározták, SOSben, és Ő pedig 20órákat vajúdott, mondja azt, hogy inkább hüvelyi mint császár... még farossal is. Neki nagyobb pokol volt a hasi seb, mint a gátsebek összesen... Persze nem vagyunk egyformák. Én pikk pakk fizikailag jól voltam, sebemet nem éreztem, hogy van, 3hét volt a tisztulás... más "majdmeghalt" mert simán szült, repedés vágás nélkül, és láttam én is olyan csaszist, aki lefutott 2órával az után, hogy kiengedték a császáros szobából...(addig édesen aludt)
Nem vagyunk egyformák.
na erre elírom... :S 3 nap HELYETT
bocsi
Nem kényes a téma számomra egyáltalán.Én azért akarok császárt,mert anyukám,miután én megszülettem,széklet és vizelettartási problémákkal küzd.Ennek lassan 21 éve.Tudom,kirívó eset,de nem érdekel.Én így látom.
A másik meg az,hogy véleményem szerint sokkal fájdalmasabb lehet jó pár órán keresztül vajúdni,szakadni kívül-belül.Aztán természetes úton is sokszor vágnak.Az is tud biztosan fájni.Vágnak mondhatni így is úgy is!
Szerintem aki császárt kér,az ugyanúgy normális anyuka lesz(magamból indulok ki) nem a szülés módja dönti el,kinek milyen kapcsolata lesz a babával.
A harmadik: volt osztálytársnőm simán kezdte,vágták alul(gátvédelem lett volna,ha megy) aztán elakadt a baba és császár lett mégis.Vágtak itt is ott is.Na,ezt se vállalnám be.
kisnitának:
Jó volt olvasni amiker írtál.
Nekem van egy 5 éves kisfiam. Én is mindig szerettem volna két gyereket, de nagyon hosszan 12 óráig vajúdtam, nem akartam tágulni. Volt már mindenféle gyógyszer, kézzel tágítás, de nem nagyon inult meg a tágítás. A doki végül segített és kinyomta a picurt, szerencsére. És , ha lehet még gyerekem akkor gondolkodom a császárban.
Köszönöm a pozítiv beszámolót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!