Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A szülés valóban egy borzalmas...

A szülés valóban egy borzalmas dolog?

Figyelt kérdés
Az egyik barátnőmmel beszélgettem a múltkor, és azt mondta, hogy már többször is voltak rémálmai a szülésről, és ő borzalmas dolognak tartja.
jan. 13. 21:13
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

császárom volt, NEKEM nem volt borzalmas

(igen, tudom, 0%...)

jan. 13. 22:45
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

Vasárnap hajnalban (3-4 körül) ébredtem fel, egésznap pörögtem, este 10-kor estem be az ágyamba, persze rögtön elöntött a magzatvíz.. Hétfőn délután 3-kor született meg a fiam.

A vajúdás eleje még semmi volt, aztán kaptam oxitocint, mert nem tágultam elég gyorsan, na ott sziszegtem rendesen, a kitolás viszont nem fájt egyáltalán.

A varrataim ellenben hetekig úgy fájtak, hogy mindennap elmondtam legalább kétszer, hogy most megszülnék megint, csak a gátszakadásom ne fájjon..

jan. 13. 22:46
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
2x szültem természetes úton, mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül, mert bár volt rá lehetőség, nem éreztem szükségét. Mármint fájt, de annyira nem, hogy ez ellen tegyek is valamit, az aurás migrénem rosszabb szokott lenni. Szóval nekem kellemes élmény és emlék a szülés, az első után is azt mondtam, hogy ha nem is minden hétvégén, hobbiból, de bármikor újráznék. Újráztam is, nem sokkal később :D Viszont a terhesség, na az totál kikészített. Nincs az az isten, hogy én még egy gyereket bevállaljak és a már meglévő kettő mellett nagy pocakkal szenvedjek megint. A szülés sima ügy, bármikor szülnék megint, ha a terhességet át lehetne ugrani :D
jan. 14. 06:50
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a császár sokkal rettenetesebb volt mint a természetes.

Persze, a természetes is fájt, de teljesen bírható volt.

jan. 14. 07:48
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Neki az volt. Minden szülés más, van amelyik annyira, hogy rémálma lesz, mint neki. Másnak meg fáj, mert fáj, de nem annyira, hogy ekkora traumát okozzon. Nekem könnyű szüléseim voltak, az elsővel 11kor kezdődtek a fájások, szép rendszeresen, bementünk, 3 körül repedt a burok 5 után pár perccel már meg is született. A másodikkal méggyorsabb volt (hozzáteszem fájdalmasabb is), de nagyon nem mindegy az sem, hogy valaki csak ennyit vajúdik vagy mint az egyik barátnőm, órákig tartott mire rendszeres lett neki, utána repedt a burok, a magzatvíz elfolyástól is még 16 órát vajúdott. Össze sem lehet a kettőt hasonlítani. Császár után is van, aki gyorsan felépül, más meg hetekig alig tud kiegyenesedni, annyira fáj a hege. Van aki kedves, türelmes személyzetnél szül, mással bunkók és durvák.
jan. 14. 08:25
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Fájt, nagyon. De sokkal rosszabbra számítottam. Minden szülés más, mindenki máshogy éli meg.
jan. 14. 13:07
 27/30 anonim ***** válasza:

Mindenkinek más..

Van aki napokig vajudik van aki csak pár órát.

Én az első gyermekemmel négy órát vajudtam,a masodikkal kettő és felet.

Szóval nekem nem volt borzalmas a szülés

A kitolasi szakasz sem.

jan. 15. 10:07
 28/30 anonim ***** válasza:

Ááááááá dehogy, urban legend 😃

A vajúdás rossz, mert nem olyan, mint egy hasgörcs, ha másképp fekszel, vagy egy nospa segít.

A tolás rész már rövid, és nekem az orvos segített is, hogyan csináljam, és tényleg nem fájt.

jan. 15. 13:12
 29/30 anonim ***** válasza:
Sokat számít a környezet az ott dolgozók legalábbis a lelki részén. De fizikálisan ja... Hát K...rá fáj azt hittem leszakadok hastol lefelé.. kegyetlen . De mikor megszületik azonnal valóban elmúlik a fájdalom.
jan. 16. 04:55
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem borzalmas volt, leírhatatlan fájdalom volt a vajúdás (egy hangom nem volt ettől még), a kitolásnál komplikációk léptek fel. Soha többé nem szülnék.
jan. 18. 08:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!