Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Közeledik a 36.hét és riogatna...

Közeledik a 36.hét és riogatnak a koraszüléssel. Saját felelősségre mondhatom, hogy nem fekszem be újra a kórházba? Hosszú lesz.

Figyelt kérdés

Szóval 35+3 hetes várandós vagyok. Dec.27.-én befektettek 33+4 hetesen a kórházba, mert nagyon sok volt a magzatvizem. ekkor már 5 hete ,hetente kellett járnom kontroll ultrahangra a helyi kórházba és minden alkalommal minden orvos azt mondta, hogy több több a magzatvíz, de mivel okát nem találjàk és mivel nem annyival több a normálnàl, így a terhességet valószínűleg már így viszem végig. Aztán Dec.27.-én mégis úgy döntött az egyik orvos ,hogy ezzel sürgősen be kell feküdni, és utána járni mi okozza, mert idő előtt megrepedhet a magzatburok a sok magzatvíztől. Váratlanul ért, mert nem ezt beszéltem senkivel, de hát mit tehettem volna?

Fertőzést nem találtak a magzatvízben, sem a hüvelyben, a baba a genetikai vizsgálatok alapján egészséges,tehát ez sem volt ok, de kiderült,hogy mégis lett cukorbetegségem, ami érdekes módon 3 nap kórházi diéta után valahogy helyreállt és a vérvételek sem és a vizelet sem igazolta a cukorbetegséget 🤷.

Szóval ott tartunk most, hogy nincs cukrom és semmi egyéb eltérés ami okozhatnà a több magzatvizet, kaptam 4db tüdőérlelőt is, ha előbb jönne a baba, ne legyen baj, és végül múlt héten haza is engedtek, mert az osztályvezető főorvos igazán azt sem látta indokoltnak,hogy a "csak" ennyivel több magzatvíz miatt miért is kerültem be a kórházba. De azért a kórházban a kedves szülésznőktől (volt köztük egy-egy kedves is, de a többségük bunkó volt) mikor már halálra voltam alapból válva azért megkaptam foghegyről, hogy ne lepődjek meg ha az én gyerekem korababa lesz és pár szintén nagyon kedves és empatikus doki is odaszúrta nekem ezt. Alapból lombikosként nem volt eddig egy könnyű terhességem , hát ezek a beszólások nem tettek jot. Nem azért mert nem történhet meg, hanem a stílus ahogy elő lett adva, mintha tehetnék róla, hogy ez a helyzet, na az volt gáz . Mert mint megtudtam, az esetek nagy részében ki sem derül mitől van ez a probléma, hogy több lesz a magzatvíz. És hát én is növelem a statisztikàt.

Szóval minden héten továbbra is ultrahang kontroll, de már magánban az orvoshoz, akihez terhesgondozásra járok. De persze nem vagyok nyugodt ezzel a koraszülés ijesztgetéssel. Bár az jó, hogy a tüdőérlelőt megkaptam és pár nap végülis és betöltöm a 36.hetet és a becslések szerint a baba sem picike már, de teljesen bepànikoltattak.

Szóval nem szeretnék idő elott, hanem már csak a szüléskor befeküdni a kórházba ha ne adja isten megint a héten több lenne a víz. De ha a 36.héten születne meg a baba, ugye már jó esélyekkel indulna?

Tettem ki ezzel kapcsolatban kérdést, mikor bekerültem a kórházba, de akkor még nem tapasztaltam meg, hogy ebben a kórházban mennyi bunkó, pályát tévesztett ember dolgozik, és nem a túlzás meg a hormonok beszélnek belőlem, hanem a tapasztalat.

Volt aki a 36.hêt környékén hozta világra a babáját? Császár van ilyenkor automatikusan, vagy hüvelyi szülés? Minden rendben volt a picivel? Veletek? Mennyi grammal született?

Köszönöm, ha válaszoltok🙏!!

jan. 9. 01:57
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Édessèget így se úgyse kene (sokat) enni.
jan. 9. 10:57
 12/12 anonim ***** válasza:
31%

Ha a terhelésed 8.1 lett, akkor terhességi cukorbetegséged van és pont. Nem velem kell alkudoznod, hogy de így meg úgy és nem is lett volna magas, ha…

A te meg a magzatod érdeke is az lenne/lett volna, hogy normálisam tartsd a diétát, mérd a cukrod rendszeresen, még h szerinted ez túlóvatoskodás is. Arról nem is beszélve, hogy a terhelés előtt úgy kell étkezni és mozogni, ahogy egyébként is szoktál. És ha neked normális dolog este bevágni 3 szelet csokit, az igen is probléma.

jan. 9. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!