Kell félni a szüléstől?
13 bocsi 🙈
3,5 éve volt a második de ahogy visszaolvasom az írásom látom hogy az érzések még mindig kihatnak rám annyi hiba van benne 🙈🤣
De hogy jót is írjak, bármikor szülnék még újra. Nekem a felépülés volt gyors és könnyű pedig 3,7 és 4,5 kilós babák voltak. 🙂
#11. Sajnálom. De ettől függetlenül a tiédcsak egy történet a sokból, nem ez az általános.
Kérdező, nem kell haláltusára készülni.
Igen, fájhat nagyon, lásd a 11-est.
De nekem például egyáltalán nem volt szörnyű. A vajúdás nem egy leányálom, de bármikor elcserélném a migrénes rohamaimat egy vajúdásra, pedig 6 órát vajúdtam. A szülőszobán 90 percet töltöttem, de ha valaki garantálná, hogy minden szülésem ilyen lesz (és mondjuk egy csilliárdos rám hagyná a vagyonát), akkor szülnék még kilencet.
Szóval nem tudhatod, neked mit dob a gèp. Csak egyet tudok tanácsolni: ne nagyon tervezd el, hogy mi lesz majd, hanem csak sodródj az árral.
16
Bíztam benne hogy a második "jobb" lesz mint az első de sajnos nem 😵💫 annyival voltam előrébb hogy tudtam kb mire számítsak
Próbáltam a másodiknál tudatosan fejben készülni de szintén akkora volt a fájdalom hogy eltompult a külvilág. Irigylem azokat akik fejben ott tudnak lenni.
Na ezért szültem program császárral.
+ azért, hogy a babámnak ne legyenek szövődményei a természetes szüléstől.
Szerencsére a szülésből semmit nem éreztem, a gyerekeim köszi tök egészségesek.
Nekem nem "kell" a fájdalom a 21.században.
Én nem féltem. Mentem mint a terminátor szülésindításra, hogy na majd én most úgy megszülök, hogy leshettek. Nagyon fog fájni tudom, de majd átlélegzem. Aha. 8kor indítottak fél 9re 2 percenként 1,5 perces fájások szóval fél perc szünet volt. Abban a fél percben sírva könyörögtem, hogy segítsenek. Ez tartott délután 1ig. Mire már nem voltam magamnál a fájdalomtól. Elájultam. A félpercben észheztértem, aztán megint elájultam. Reszkettem egész testemben. Mindenem remegett és nemtudtam beszélni. A baba életjelei romlottak, nem ereszkedett le. Párom könyörgött hogy vigyenek császárra. Ő fogta a kezem, hogy alá tudjam irni a beleegyezést. Végül császármetszéssel
született a lányom fél 2kor. Szóval van ilyen is, de nemtudsz rajta változtatni, mert az a kisember aki utána veled lesz, elfeledtet minden fájdalmat. Azt mondtam, hogy én soha többet nem szülök, egy borzalmas terhesség után egy borzalmas szülésélmény... És még csak 4 hónap telt el, de már most bármikor végigcsinálnám ugyanígy. De az tény, hogy a császármetszést meg sem éreztem, és másnap már szaladtam a kisbabámhoz. Ne félj, mostmár valahogy kikell jönnie vagy így vagy úgy bent nem marad, de inkább készülj tudatosan légzéstechnikában mert az borszazto sokat segít💗
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!