Mi lesz a nagylányommal, ha beindul a szülés?
Kicsit lehet, hogy hülyén fogalmaztam.
Van egy 2 éves lányunk, majdnem 2,5 lesz, mire megszületik a picúr. Most jutott eszembe, hogy mi van ha esetleg mentőt kell hívni? Mi lesz a naggyal? Szomszédra nem tudom hagyni. Anyósom 20 percre lakik autóval, de mi van ha dugó van, nincs otthon stb. Gondolom velem nem jöhet a gyerek, vagy igen?
Egyáltalán kijön a mentő? Mert olyat is hallottam, hogy nem feltétlen jönnek, mert úgyis még sok óra a szülés pl egy magzatvizelfolyas után.
Ha itthon van a férjem, akkor nincs gond, tudunk menni autóval, el tudja vinni a kicsit is, ha úgy van. Az első szülésem hajnalban indult be, szerencsénk volt, de most elkezdtem ezen gondolkodni.
Szívesen olvasok róla, ti hogy oldottatok meg, mi az az eset, amikor mentőt kell hívni, hasonlók.
(A kórház tőlünk autóval is jó 40 perc, ha nincs forgalom. Egyébként vonattal és tömegközlekedéssel másfél óra )
Végszükség esetén, tehát ha tényleg úgy indul be a szülés hogy muszáj a mentő és senki nem tud azonnal jönni, akkor tényleg az van, amit a 6-os ír, hiába van lepontozva. Ez nem ugyanaz, mint amikor kiemelnek egy családból egy gyereket hosszabb-rövidebb időre, hanem az ilyen akut helyzetekre van, mint a kérdésbeli felvetés.
Ügyeletes helyettes szülőnek hívják, pont az ilyen esetekre van (nem feltétlen csak szülésre, ha az oviból nem tudod elhozni a gyereket, mert eszméletlenül fekszel a kórházban, akkor is a helyettes szülőhöz kerül). De ha csak 20 percről van szó, akkor valószínűleg egyszerűbb addig otthon őrizni a rendőrnek vagy akárkinek, vagy nem indultok el addig, ha több óráról, akkor már elviszik a megfelelő helyre. Otthon egyedül nyilván nem hagyhatnak egy kétévest.
Nekem is két évesem van, a lepisilt teszt utáni első pár hétben már azon gondolkoztam, hogy legyen lefixálva majd a felügyelete... szóval van aki szeret előre készülni, nem ördögtől való.
Nálunk nagymama fog jönni, de kb 1 óra, míg ideér. Ha nem tudjuk kivárni, mert valami történt, akkor 3 környékbeli kisgyerekes barátnőm vállalt "ügyeletet" addig, amíg megjön a mamája. Ha iszonyú durva dolgok vannak, pl ömlik belőlem a vér, vagy bármi, mentőt hívunk, férjem vár a mamára, és utánam jön, de utóbbi esetben gondolom sürgősségi császár a vége, tehát itt felénk az amúgy is egyedüli dolog, egyedül is kibírom a kórházat, de a nagyobbiknak ez túl sokkoló lenne, hogy hirtelen mindkét szülő elmegy pánikolva.
De mivel az első szülésem is iszonyú sokáig tartott, én abban bízok, hogy simán meg tudjuk várni a nagymamát, aztán elindulunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!