Szülés utáni látogatás?
Sziasztok!
Január közepe felé fogok szülni, viszont a szüleim már kijelentették, hogy egyből jönni akarnak...
Nyilván sem én, sem a férjem nem akarjuk, hogy egyből jöjjenek. Az ő családjával nem tartjuk a kapcsolatot.
Tehát az én szüleim eleve az ország másik felében laknak, nincsenek együtt, és elviselni sem tudják egymást, pl emiatt az esküvőnkre sem hívtam meg egyiket sem, mert abból is csak a sértődés lett volna.
Alig bírom velük megértetni, hogy ne jöjjenek egyből, 1 rohadt hetet szeretnék, míg nem jönnek. Kicsit erősödjön a baba is, és én is tudjak a szülés után pihenni, nem kell, hogy ott legyenek, amíg ömlik a vér belőlem meg folyik a tejem egyfeszt, mert az ilyenektől agybajt kapok, ha nem érzem magam komfortosan, és mivel első gyerek, szeretnénk hárman összeszokni elsődlegesen. Kórházba sem szeretnék látogatót, eleve valószínű, hogy látogatási tilalom lesz, aminek megmondom őszintén, de örülök.
Ti hogy tudjátok megértetni a szülőkkel,rokonokkal, barátokkal hogy ne jöjjenek egyből és ne legyen belőle sértődés?
Kezd kicsit elegem lenni, és legszívesebben a Holdra költöznék előlük...
Nekem anyósom ilyen, megmondtam, hogy ne jöjjön a kórházba látogatni, mert nem olyan a kapcsolatunk, másrészt meg mert hihetetlen erőszakos, hangos, harsány és mindig idegbetegként viselkedik. Azt mondta, hogy neki jogai vannak, be fog jönni akkor is. A férjem mondta neki, hogy semmi gond, akkor eltitkoljuk, amikor születik, erre meg jött azzal, hogy mivel a sógornőm (a lánya) ápolónő (teljesen más osztályon), őt be fogják úgyis szöktetni, úgyis megmondják neki, hogy ott vagyok stb. Na ezen csak az segített, hogy azt mondtam, hogy akkor kérünk távolságtartási végzést, ha még így is bejön, akkor hívok rendőrt. Gőzöm sincs, hogy hogy csinálnám, de ettől betojt.
Ez persze egy extrém eset, de ha végképp nem megy, ezzel tudsz fenyegetőzni.
Ja, meg az én anyósom már ott járt, hogy neki joga, hogy a szülésen ő legyen bent velem, ne a férjem, és úgyis elintézi, hogy így legyen.
Megmondod nekik kerek perec, hogy nem akarsz senkit vendégül látni szülés után 1 héttel.
Ha ezt nem ertik meg, akkor jöjjenek aztán jól nézzek meg a babát mert tobbet nem látják.
Apád meg pereskedhet a jogaiért, ha ennyi empátia nincs benne.
1 hetes gyereknek se immunrendszere, se fogalma a világról nincs. Neked meg kisebb gondod is nagyobb lesz annál, hogy őket kerülgesd, szoptatni fogsz napi 20 órát, ha épp nem, akkor meg a vérből próbálod kimosni magad.
Majd szólsz, ha fogadtok látogatót. Addig oda senki nem teszi be a lábát.
Teljesen együttérzek veled.
Az anyósomat őrizhettem egész nap az erkélyen, mert láncdohányos. A gyerekre rá se nézett.
Ellenben folyton éhes és szomjas volt és pletykált.
Az egy hetes gyerek mellett 3percet nem tudtam aludni napközben.
Ezek azok a rokonok, akik ha azzal fenyegetőznek, hogy megölik magukat, ha nem mehetnek, akkor meg kell szépen köszönni, hogy végre eltakarodnak az életedből. Sajnos attól még, hogy valakinek ezek a tulajdon szülei, a kapcsolat toxikus, ráadásul nekik ez csak valami gyerekkori elnyomásból fakadó dominancia harc, semmi egyéb, hogy ők irányíthassanak téged, amikor csak akarnak. A babát leszrják, maximum lőnek róla pár képet, amit mutogatnak mindenfele, de amint igazából kéne segíteni, vagy figyelembe venni, hogy egy pár napos újszülött viccen kívül belehalhat egy enyhe betegségbe is, akkor már teljes egészében le van minden szrva, a gyerek életével együtt. Ez nem vicc, nem is túlzás, nagyon sok ilyet láttam, ezeknek az embereknek semmi se szent, csak azért erőszakoskodnak, mert megtehetik.
A nagyszülők jogait meg maximum havi 1 alkalomban kell érteni, talán 4 óra intervallumra, hasonlóan lehet pereskedni érte bíróságon, mint az apai làthatásért, tehát ugyanaz a jogi procedúra előzi meg, addig ha nincs bírói végzés, nem vagy köteles fogadni őket, a rendőr elviszi őket. De ne aggódj, mert nem számít nekik az unoka, és ezt nem fogják végigjárni, ha meg mégis, addigra több hónap/év eltelik, addig nyugodtan rájuk zárhatod az ajtót. És a láthatási jog esetükben kimerül abban, h nézhetik a kezedben, beszélhetnek vele, nincs joguk elvenni tőled, fogdosni stb.
Köszönöm szépen mindenkinek! Mindenkinek ment a zöld :)
Nagyon remélem, hogy a fennmaradó pár hétben sikerült velük megértetni, azért még bízom benne, ha úgy látom, hogy nem, akkor a tanácsokat megfogadva lépni fogok, mert ez nonszensz, ahogy apám viselkedik.
Sose fogom megérteni az ilyen szülőket; minden kicsit is értelmes ember tudja, hogy mekkora lelki és testi megerőltetés a szülés, és hogy mennyire fontos az utána lévő pihenés az anyának. Ennek ellenére nem képesek pár napot várni? Nekik is jobb lenne, ha úgy találkoznának az újdonsült szülőkkel, hogy kipihentek és már el kezdtek kötődni a kisbabával.
A páromnak és nekem is normális szüleink vannak, így nem volt ebből probléma. Nem mondtuk el, hogy melyik napra van kiírva a kicsi születése, hanem miután lezajlott az egész, felhívtam őket telefonon, hogy megszületett a baba és mindkettőnkkel minden rendben van. Küldtünk pár képet a rokonságnak és megbeszéltük, hogy két hét múlva jöjjenek át, addigra a férjemmel mi is kipihenjük magunkat és ők is kényelmesebben tudnak felkészülni a találkozásra (külföldön élek, szóval valamivel macerásabb volt kijönni, illetve a párom rokonságának a fele is egy másik országban él).
Kérdező, ha a szüleid ennyire nem tudják tisztelni a (teljesen jogos) kérésedet, akkor ne foglalkozz velük. Ne mondd meg, mikor születik meg a kicsi.
Na erre én is nagyon kíváncsi vagyok🤣
Amikor én születtem, akkor még apukám felöli mamámmal éltek a szüleim, és aznap, amikor haza hoztak, éppen disznóvágás volt xD
Azért nem éppen egy újszülött barát helyzet egy ilyen, maradjunk annyiban, jó a rokonság egy része el is ment haza akkor, ahogy mi hazaértünk, de anyám is mindig azzal jön, hogy jajj neki mennyire jó volt, hogy volt aki segített egyből. Persze, biztosan jó, de én eleve a szüleim nevelésével nem értek egyet, nemhogy még egyből ezzel jöjjenek, úgy, hogy én teljesen frusztráltan ott vagyok szülés után egy újszülöttel.
Apámnak teljesen egyértelmű, hogy ennek így kell lennie, ahogy ő akarja, mert anno ők így csinálták és a családnak látnia KELL azt a gyereket, és nem érti azt, aki kibírja bármennyi ideig is, mert ő az élet értelme
Azt nem fogja csak fel, hogy magunknak szülöm a gyerekünket, nem nekik. A másik kemény dió az lesz, hogy ne akarja puszilgatni meg körbenyalni egyből ha nem muszáj. Ja és hogy ne tegyen fel.Facebook-ra képet a gyerekről, mert mi magunk sem fogunk, ha bármi vele kapcsolatos lesz is, az arcát biztosan nem mutatnám meg, ki tudja, hogy ki látná, akinek nem kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!