Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A császármetszés utáni napok...

A császármetszés utáni napok tényleg annyira fájdalmasak, mint azt sokan mondják?

Figyelt kérdés

Van aki úgy állítja be, hogy hetekig borzalmas fájdlommal jár, nehéz a mozgás?

Aki átélte , hogy gondolja?

2010. okt. 19. 08:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
43%
4 hónapja volt császárom és csak aznap volt rossz!Másnap már egyre jobb!7 napos volt a babám és már az utcán sétáltunk,úgy egy órát!Engem egyáltalán nem viselt meg!De azt tudni kell,hogy iszonyat magas a fájdalomküszöböm!
2010. okt. 19. 10:46
 12/19 A kérdező kommentje:

Bibi3 kérdezem: Hol szültél és kinél?

Amikor hazamentél a kórházból a felkelés milyen volt?

2010. okt. 19. 10:55
 13/19 anonim ***** válasza:
Debreceni Klinika!Dr.Bartha Tünde!Itthon még könnyebb volt minden,mert minden a sajátod!A kórházban annyi volt a gáz,hogy magas volt az ágy én meg kicsi vagyok!De ott is megoldottam!A babám velem volt 24 órában és el kellett látnom ,így még ha nagyon fájt volna a hasam akkor sem lett volna időm azon gondolkozni,hogy "milyen szar nekem":)))!Egyébként délben műtöttek és délután 5-re kiment az érzéstelenítő és le is zuhanyoztam!És már hozták is babám...
2010. okt. 19. 11:02
 14/19 anonim ***** válasza:

Sajnos nekem is császár lett hosszú vajúdás után, és nagyon féltem tőle, de most így visszagondolva a vajúdás sokkal rosszabb volt. Nekem a sebem nem igazán fájt, eskü az volt a legkisebb gondom, viszont minden "járulékos költség": az injekciók, az iszonyatos fejfájás, a katéter...rossz volt.

Amúgy ki lehet bírni a császárt, én sokkal rosszabbra számítottam. No persze örültem volna, ha természetes úton tudok szülni, de hát így alakult, és túlélhető.

2010. okt. 19. 11:12
 15/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Nincs ezen mit szépíteni, fáj rendesen! De minden nappal egyre jobb, gyorsan javul. Két császárral szültem, és szeretnék még egyet:)

2010. okt. 19. 14:22
 16/19 anonim ***** válasza:
Hát, én vagyok a fakír! :D Nekem nem fájt jobban, mint anno a csuklótörésem. Bármikor bevállalnám. Bár rajtam a férjem mindig csodálkozik, hogy vérzik a kezem én meg nem veszem észre, hogy elvágtam. Valami biztos nincs rendben velem...
2010. okt. 19. 15:39
 17/19 anonim ***** válasza:

Ez teljesen egyedi, az adott szülésre jellemző dolog. Az fix, hogy valamennyire fájni fog, de ennek erőssége és hosszúsága teljesen különböző.

1. császárom után rettenetesen fájt a hasam, a járás kb 2 hétig katasztrófa volt, minden felkelésnél bőgtem, úgy éreztem, hogy tönkrementem ebben a műtétben. Lelkileg is nehéz volt, több mint egy év volt, míg túltettem magam az egészen.

2. császár után egy erősebb menihez hasonlítható fájdalom volt, az első felkelés pár perc alatt megvolt, műtét estéjén már egyenes háttal "futkostam" a folyosón, másnap törökülésben szoptattam, 4 naposan jöttünk haza és négykézláb mászkáltam a nagyobbikkal a földön.

Ugyanaz a test, ugyanaz a műtét, agyanaz az orvos és műtéti technika, szóval én sem értem mitől függ ez.

Tanácsolni csak annyit tudok, hogy minél hamarabb minél többet mozogjál, feküdj mindkét oldaladra, egyenes háttal sétál és akkor hamarabb össze tudod szedni magad.

2010. okt. 19. 20:55
 18/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Aki azt mondja,hogy nem fáj,az hazudik.Iszonyatosan fáj,miután kimegy az érzéstelenítő.De,ha nem hagyod el magad,akkor olyan gyors a gyógyulás,hogy észre sem veszed.

2010. okt. 19. 22:17
 19/19 anonim ***** válasza:
Nekem borzasztóan fájt, amikor felállítottak az érzéstelenítés után az ágytól a csapig bírtam elmenni, mert rosszul lettem a fájdalomtól (pedig sportolóként sokat bírok egyébként). Viszont az igaz, hogy gyorsan javul az ember, a 6 hetes kontrollon már bevállaltam volna a második babát. Most 2 hét, és elvileg meg is lesz, de remélem, most megúszom a császárt (az elsővel egyébként hosszú vajúdásom volt, így kb. tudom, mire készüljek).
2010. okt. 19. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!