40. hetesen kedvezőtlen méhszájhelyzet. Lehet még remény?
VBAC-ra készülünk, eddig minden rendben volt teljesen komplikációmentes a terhesség. Papíron 40+6ig várhatunk az indítással. Sajnos a legutóbbi UH-n kiderült hogy kicsit több a magzatvíz, nem kórosan, de a babinak bőven van helye lubickolni még amit persze előszeretettel meg is tesz. Magasan fent van a buksi, méhnyak kemény, teljesen zárt. Erős jóslóim vannak, sokszor rendeződni is kezdenek... Nem rástresszelek, inkább kezdek komolyan depizni. Úgy érzem cserbenhagy a testem, arra se vagyok kêpes hogy meginduljon a szülés magától :(
Volt valaki hasonló cipőben?
Nekem jóslóm se nagyon volt, 41+1 napon távozott a nyákdugó, másnap megszületett. Szintén VBAC-nek indult, de ismét csak a tolófájásokig jutottam, mint az elsőnél, aztán megakadt a dolog, nem ment lejjebb a baba.
Szóval csak azt akarom mondani, hogy simán alakulhat egyik napról a másikra, ne add fel. :)
Az indítás vbac-nél nem véletlen tilos. Kb. egyet jelent a következő császárral. Nem egyeznék bele a helyedben. Minek kellene ilyen korán indítani? Az én gyerekem tovább volt bent, ahogy még egy csomó másik egészséges baba is.
A vbac kulcsa főleg abban rejlik, hogy nem adod ki a kezedből az irányítást.
Ne haragudj, de nem tudom megérteni, miért a szülés modja a nagy fontos cél, és miért nem a baba?!
Ezzel teszitek magatoknak tönkre a dolgot, hogy ragaszkodtok egy ideához...
Az elso szulesem huvelyi volt, kivul-belul repedtem es megrepedt egy bordam, mikozben toltak-huztak ki belolem a gyereket, mert elakadt. Ezek utan nem volt kerdes, hogy a masodik tudatosan valasztott csaszar lesz maganban, habar nyilvan a legtobben elitelnek emiatt, de az en testem, meg egy ilyen szulesbol nem kertem volna, a felepules brutalis volt.
Eletem legjobb dontese volt a mutet, tervezett volt, kiszamithato, gyors. Nyilvan az elso felallas szar volt, meg utana kb 2 hetig, de sokkal hamarabb es gyorsabban regeneralodtam, mint anno a term.szulesbol.
Az elso szules utan 3 honapig nem tudtam rendesen jarni,ulni, de eltelt 9 honap, mire azt tudtam mondani, hogy oke, mar nem faj. A sok-sok kulso varras helye egy ponton a mai napig sajog, ha front van. Arrol inkabb ne is beszeljunk, hogy kinezetre milyen, nem sikerult jol a varras se, plasztikara volna szuksegem, de egyelore meg nem vettem ra magam.
Nem mindenkinek sikerul jol a termeszetes szules, ne sajnald, ha csaszar lesz, lehet, hogy ez a kisebbik rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!