Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire fájdalmas egy termész...

Mennyire fájdalmas egy természetes úton történő szülés?

Figyelt kérdés

Nekem most beállt a derekam. Majdnem magamalá piszkítok, mert annyira nem tudok még mozdulni sem az erős fájdalomtól. Egy centi helyváltoztatás is maga a pokol.

A szülési fájdalom hányszorosa lehet ennek?

2023. okt. 17. 21:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, mihamarabbi jobbulast! Van fájdalomcsillapító, izomlazitod? Melegvizes palackot tegyél a fájdalmas részre, segít ellatitani az izmokat. Ha nagyon elviselhetetlen, akkor menj be ügyeletre, kevernek egy jó kis koktélt és remélhetőleg az segít.
2023. okt. 17. 23:01
 12/22 anonim ***** válasza:
80%

6-os. Valaki jobban, valaki rosszabbul viseli.

Ahogy két terhesség, két szülés is más. Az első gyereknél azt hittem, hogy na ennél fájdalmasabb nincs semmi. Aztán megszültem a másodikat…. Nekem pl.mivel a nyakára volt csavarodva a második babónak a köldökzsinór, oldalt fekve vajúdhattam és várhattam a tolófájásokat. Nem, nem mozdulhattam el ebből a poziból.

Míg az elsőnél vígan elvajúdhattam mozogva, ülve a kádban, addig a másodiknál mozdulatlanul kellett elviselnem a 2szer erősebb fájásokat.

2023. okt. 17. 23:27
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Gőzöm sincs milyen lehet neked, de a szülés nagyon fájdalmas.
2023. okt. 18. 01:55
 14/22 anonim ***** válasza:
82%
Mikor tavaly covidos voltam, akkor azt mondtam, hogy inkább szülök még egyszer, mint ez. Persze a szülés borzasztóan fáj, de legalább tudod, hogy hamarosan vége.
2023. okt. 18. 04:19
 15/22 anonim ***** válasza:
87%
Nekem is volt derékbecsípődésem, de az nagyon más. Eleve hetekig tartott egy éles, elviselhetetlen és hirtelen nyilaló fájdalom, amit hónapokig tartó regeneráció és érzékenység követett és kvázi teljesen feleslegesen, ez csak egy sérülés volt. A szülésem bár 24 óráig tartott, de valahogy természetes volt, tudtam, hogy miért történik, hogy normális, hogy szükséges. Nyilván fájdalmas, de a kettőt nem hasonlítod így össze. Plusz szülés közben iszonyat mennyiségű hormon segít neked, sérülés után nem, ott csak szenvedj, helló.
2023. okt. 18. 06:24
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez eleve emberfüggő is, mindenkinek más a fájdalomküszöbe és más a szülés is.

Van, aki azt mondja, egész jó volt. Van, aki azt mondja, rosszabbra számított.

Na, nekem az első szülésem olyan volt, hogy a végén már nem is tudtam magamról konkrétan, ahogy az első írja, ordítottam a kitolásnál, pedig nem akartam, de nem bírtam visszatartani. Annyira fájt, hogy valami másik transzállapotba estem.

A második szülésem azért ehhez képest sétagalopp volt, és amúgy is csak feleannyi idő volt, abban is volt egy nagyon kemény rész, de ha ilyen lett volna az első szülésem, azt mondom én is, hogy kemény, de van rosszabb is.

Szóval érted, nem lehet előre megmondani, milyen lesz, mennyire fog neked fájni.

2023. okt. 18. 06:37
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen fáj, nagyon fáj, de én sokkal rosszabbra számítottam. Mondjuk én annyira rosszul voltam egész terhességem folyamán, hogy nekem a szülés egy igazi megkönnyebbülés volt.:D Szóval ezerszer inkább szülnék, minthogy mégegyszer terhes legyek.
2023. okt. 18. 10:12
 18/22 anonim ***** válasza:
95%

"De egyszerre sok csontod, és akkor elvileg ugyanazt a fájdalmat kapod mintha szulnel."

Szerintem még a fájdalom típusában is vannak különbségek, nemhogy abban, hogy ki mit visel jobban. Nekem 4 csonttörésem volt, ebből egy alkalommal mindkét alkarcsontom. Egyik sem volt fájdalmasabb, mint egy rosszabb menstruáció. Nekem. Ugyan nem hasonlít a két fájdalom, de a csonttörést fényévekkel jobban viselem, mintha a hasam fájna.

Ezért nem tudnám a derékbecsípődést sem ehhez hasonlítani.

2023. okt. 18. 11:37
 19/22 anonim ***** válasza:
93%
A vége felé, mintha ketté akarnának tépni kb.
2023. okt. 18. 11:41
 20/22 anonim ***** válasza:
Nekem eddig volt egy olyan szülésem, ami úgy fájt, mint még addig semmi sem és egy olyan, aminél a fájások semmik voltak egy tisztességes menstruációs görcshöz képest. Persze az első szülésem volt a hosszú és a második a rövid :). Anyukám az első után úgy állt fel, hogy ha csak ennyi volt, jöhet a következő. Az utolsó szülése után viszont azt mondta, hogy ha ilyen lett volna az első, nem vállalt volna többet. Szóval nem lehet megmondani, mennyire fáj egy szülés. Még ugyanannál az embernél sem, hát még egy ismeretlennél. Nekem az elsőnél egy darabig segített ha a légzésre figyeltem és az a tudat, hogy jó oka van a fájdalomnak és belátható időn belül vége lesz. A végén már mindegy volt, de azóta az idő megszépítette.
2023. okt. 18. 16:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!