Mennyire fájdalmas egy természetes úton történő szülés?
Nekem most beállt a derekam. Majdnem magamalá piszkítok, mert annyira nem tudok még mozdulni sem az erős fájdalomtól. Egy centi helyváltoztatás is maga a pokol.
A szülési fájdalom hányszorosa lehet ennek?
6-os. Valaki jobban, valaki rosszabbul viseli.
Ahogy két terhesség, két szülés is más. Az első gyereknél azt hittem, hogy na ennél fájdalmasabb nincs semmi. Aztán megszültem a másodikat…. Nekem pl.mivel a nyakára volt csavarodva a második babónak a köldökzsinór, oldalt fekve vajúdhattam és várhattam a tolófájásokat. Nem, nem mozdulhattam el ebből a poziból.
Míg az elsőnél vígan elvajúdhattam mozogva, ülve a kádban, addig a másodiknál mozdulatlanul kellett elviselnem a 2szer erősebb fájásokat.
Ez eleve emberfüggő is, mindenkinek más a fájdalomküszöbe és más a szülés is.
Van, aki azt mondja, egész jó volt. Van, aki azt mondja, rosszabbra számított.
Na, nekem az első szülésem olyan volt, hogy a végén már nem is tudtam magamról konkrétan, ahogy az első írja, ordítottam a kitolásnál, pedig nem akartam, de nem bírtam visszatartani. Annyira fájt, hogy valami másik transzállapotba estem.
A második szülésem azért ehhez képest sétagalopp volt, és amúgy is csak feleannyi idő volt, abban is volt egy nagyon kemény rész, de ha ilyen lett volna az első szülésem, azt mondom én is, hogy kemény, de van rosszabb is.
Szóval érted, nem lehet előre megmondani, milyen lesz, mennyire fog neked fájni.
"De egyszerre sok csontod, és akkor elvileg ugyanazt a fájdalmat kapod mintha szulnel."
Szerintem még a fájdalom típusában is vannak különbségek, nemhogy abban, hogy ki mit visel jobban. Nekem 4 csonttörésem volt, ebből egy alkalommal mindkét alkarcsontom. Egyik sem volt fájdalmasabb, mint egy rosszabb menstruáció. Nekem. Ugyan nem hasonlít a két fájdalom, de a csonttörést fényévekkel jobban viselem, mintha a hasam fájna.
Ezért nem tudnám a derékbecsípődést sem ehhez hasonlítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!