Milyen maradandó fizikális, érzelmi/szellemi hatása van egy szülésnek? Milyen élmény visszanézve hetek/hónapok/évek, vagy akár évtizedek távlatából?
Azt át kell élni. A maradandó alegnagyobb csoda a 3 fiam, s apjukkal a múlhatatlan szerelem.
😁
Mind a négyen szeretnének egy kislányt is. Rajta vagyunk, de ha lány lesz, az sem baj.
Gratulálok Mindenkinek, aki írt!
Sok boldogságot és jó egészséget kívánok! :)
Nekem összességében jó szülés élményem volt, bár nagyon fájt.
Nem éreztem euforikus érzést a végén, inkább megkönnyebbülést, mind fizikailag, mind lelkileg hogy egészséges a gyerekem.
A szülés nekem mindkét alkalommal jó élmény volt, azt bármikor újra vállalnám. A terhességet először még élveztem, szerettem a nehézségei (GDM) ellenére is, másodszorra gyűlöltem minden pillanatát (GDM + terhesség alati depresszió), szóval amiatt nem vagyok hajlandó még egy gyereket vállalni.
Fizikailag csak a terhességi cukor miatt vannak tartós következményei a dolognak (na meg a striák), maga a szülés abszolút nyom nélkül maradt. Mármint ha a saját testemet nézzük, nyilván a gyerekeim elég tartós nyomai a szülésnek :D
Lelkileg meg szintén tartós változás, hogy az ember anyává válik. Teljesen másképp gondolkodom sok mindenről, türelmesebb, nyugodtabb lettem, kiegyensúlyozottabb és úgy általában mások a prioritásaim, kevésbé kapom fel a vizet a munkahelyen, kevésbé érdekel mások véleménye, sokkal nagyobb hangsúlyt fektetek a családi egységre és jóllétre.
Köszönöm a további válaszokat is!
Talán nem is baj, hogy nekem nem jött össze. A mostani párkapcsolatom sem a legstabilabb, de összeségében az eddigi legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!