Mikor indítják meg?
Én csak annyit mondtam, hogy az amnioscopia felesleges és elavult.
Nálunk kérésre simán van indítás, nem csak annak, akinek van orvosa.
De szerintem háborgás helyett kiállhatnál magadért. Ha más nem, akkor fogod magad és átmész egy másik kórházba. Azzal, hogy itt kiírod a bajod, nem lesz jobb.
41+1-en indítottak és sajnálom, hogy nem tudtam nemet mondani. Megszületett ugyan természetes úton a kislányom, de úgy éreztem kierőszakolták belőlem. Mára már elhalványodott az érzés, de borzasztóan éltem ezt meg, így én örültem volna, ha egyszerűen csak békénhagynak még pár napig, ha egyébként minden rendben.
Az én orvosom látta rajtam, hogy nagyon nem szeretném (el is mondtam), így a végén azt mondta túlérett a lepény és nagyon kevés már a magzatvíz, határozottan javasolja az indítást. Nyilván erre nem mond nemet az ember, mert az egészségünk az első, de hogy valóban így volt-e, vagy csak a kórházi protokoll "áldozata lettem" (nálunk 41+0-án indítanak ha kell, ha nem) azt én laikusként sosem fogom megtudni. Én utóbbira voksolok, de próbálok már nem ezen agyalni a mindennapokban.
Próbálj megnyugodni és bízni a körülötted lévő szakemberekben. Ezen felül, pedig sétálni, lépcsőzni minél többet és "beszélgetni" a babáddal, hogy nagyon várod már. Tudom, ez hülyén hangzik, de jobb ha ezt az időt bizalommal és szeretetteljes várakozással töltöd, mintha egy ideggörcs vagy, ami mint tudjuk szintén gátolja az indulást, mert azt érzékeli a szervezeted, hogy "veszélyhelyzet van", nem optimális a szüléshez. Csak nyugalom és irány az emelet!
Nálam 2021 Ben 40+5 napon elkezdtek méhszájérlelőt adni, végül 41+2 napon császár lett, mert a kúp nem használt semmit. Lelkileg megviselt, hogy nem előbb volt, már nagyon rosszul éreztem magam.
Második lányomnál volt fájás, bementünk a kórházba, és vizsgálat után lett burokrepesztés és oxi. Burokrepesztés után mondta az orvos, hogy bekakilt a vízbe, előtte egy vizsgálatnál se derült ki (vagy nem mondták). Enyhe oxigénhiányt írták a papírjára, de jó volt az apgar érték, volt aranyóra is, és teljesen egészséges a pici hál'istennek.
Kitartást kívánok kérdező, erősnek kell lenned. Könnyű szülést
Ha valakinek 39. hétre mondva csinált indokkal kiszedik a babáját, az szomorú, nem bezzeg. Legalábbis szerintem. Ha érdekel a téma, akkor nagyon tudom ajánlani Rácz Kata videóját a mekoniumos magzatvízről, pont most jött ki 2 hete. Nem sok ember véleményére adok bizalommal szülés/baba/anya témában, de ő egy olyan ember, akinek minden szava hiteles és egy kincs. Szerintem ez a videó téged is megnyugtatna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!