Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésznős kérdés, nem tiszta...

Szülésznős kérdés, nem tiszta a dolog. Most hogy megy ez?

Figyelt kérdés

35 hetes kismama vagyok és a Margit kh-ban fogok szülni.

A dokimmal még nem beszéltem róla de ideje lenne már előtte azonban szeretnék tájékozdóni kicsit. Nincs fogadott szülésznőm és nem is tervezem, úgy gondoltam, hogy aki bent van az csinálja végig velem viszont szeretnék gátvédelemmel szülni ha sikerül( 1 baba).Ezt akkor is lehet? Felelőtlenség ha nincs fogadott szülésznőm?Nem ismerek senkit még hírből sem akkor meg...Segítsetek kérlek-pláne ha a Margitban szültetek.

köszi

2010. okt. 15. 14:10
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

én nem a Margitban szültem.

nem kötelező szülésznőt fogadni. de az tud, hogy ha műszakváltás van, nem biztos, hogy ott marad az aki veled volt. Ráadásul ha megbeszélted vele, hogy gátvédelemmel akarsz szülni. lehet a műszakváltás után egy másik jön aki meg nem foglalkozik ezzel. HA nem lesz fogadott akkor ő nem lesz ott végig veled, mert megy a többi beteghez.

Nekem volt szülésznőm és most is lesz. Én nem bántam meg!

Könnyű szülést kívánok neked és jó babaázást!

2010. okt. 15. 14:32
 2/4 anonim ***** válasza:
Kétszer szültem, mind kétszer fogadott (másik) szülésznővel. Az elsőt a MÁV-ban, a másodikat az Uzsokiban. A nőgyógyász nincs melletted végig, nekem az elsőnél az utolsó 5 percre jött be, a szülésznő van ott, ő csinál mindent. A nőgyógyász csak figyeli, hogy minden rendben zajlik-e és a szülés után ellenőrzi az állapotokat ott lent. Mind a kétszer gátvédelemmel szültem, elsőre a szülésznő automatikusan úgy csinálta (fogalmam sem volt róla, hogy mi az), másodikra kihangsúlyoztam, hogy így szeretnék. Újra terhes vagyok, úgy döntöttem újra az Uzsokiban fogok szülni, újra ugyan azzal a szülésznővel, de most nem fogadok nőgyógyászt. Fölöslegesnek érzem. Igazság szerint tényleg igaz az a mondás, hogy nem a nőgyógyász számít a szülésnél, hanem a szülésznő (persze, ha spontán szülsz és nem császárral, mert akkor tök felesleges az utóbbi)
2010. okt. 15. 14:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem is többet ér a szülésznőt megfogadni, mint a dokit... Ő van veled végig a szülésnél... Pláne, ha gátvédelmet szeretnél. Én mindkétszer fogatam és nem is bántam meg, csak velem foglalkozott, figyelt rám, ismert, tudta, mit akarok.
2010. okt. 15. 14:58
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 38 hetes vagyok, de nekem sincs fogadott szülésznőm. Úgy gondoltam, hogy "elég" lesz a fogadott orvos. Szerencsére nagyon lelkiismeretes orvosom van, aki nem csak az utolsó 5 percre jön be. Több ismerősöm szült már nála és eddig mindenki meg volt vele elégedve.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy felénk nem szokás szülésznőt fogadni. Talán minden 10. szülő nő fogad szülésznőt.

Egyik fő ok amiért nem kértem fel szülésznőt, mert nem ismerem őket...Bár a rokonságban is van egy, de vele egyáltalán nem vagyok elégedett. (az első trimeszterben voltam kórházban, egyáltalán nem volt szimpatikus, még csak kedves sem senkivel)

Szerintem ha megbízol az orvosodban akkor nem kell feltétlenül szülésznőt is fogadnod. De ez csak az én véleményem

38h km

2010. okt. 15. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!