Mi a véleményed az Bp. I. sz. Nőgyógyászati klinikáról? Szülés szempontjából?
Ha előbb be kell feküdnöd a várandós osztályra kerülsz az elsőre. 3-4-6 ágyas szobák vannak. Én a 4 ágyasról tudok nyilatkozni. Naponta többször takarítanak, van külön fürdő minden szobához, ami szép, tiszta, ha jók a szobatársak egész kellemesen el lehet lenni, bár az ágyak nem a legkényelmesebbek. Ctg gépekért állandó harc megy a szobák között, mert nem sok működőképes van egyszerre az osztályon. A nővérek általában rendesek. A kaja jó, de egy kismamának igen kevés.
A szülőszobákhoz és vajúdóhoz is volt szerencsém. Szépen felújítottak, jól felszereltek van mindhez wc, fürdő, de alternatív vajúdási lehetőségekre ne számíts.
Én végül császáros lettem. A műtők a harmadikon vannak, nagyon korszerűek, császár után 24 óra intenzív az előírás náluk, addig nincs veled a baba.
A gyermekágyas osztályról nem sok jót tudok írni. 4 ágyas szobák vannak. Egy pici helységben van összezsúfolva 4 frissen szült "hormonbomba" anyuka, és 4 db újszülött. Két szobához van egy fürdő, ami tekintve hogy mindenki vérzik, miegymás, nem túl kényelmes. A nővérek elég durvák.
A dokim Dr. Patkós Péter. Őt csak ajánlani tudom. Öreg, de cseppet sem vaskalapos, mindig kedves, mindent elmagyaráz, és nem pénzéhes.
Mindent egybevetve ez a kórház orvosilag és felszereltségben az egyik legjobb Pesten. Nekem lényeges szempont volt, hogyha valami baj lenne a babával nagyon profi koraszülött-újszülött intenzívük van.
szia
a 2. válaszolóval egyettértek, még annyival egészíteném ki, hogy a gyermekágyas osztályon a nővérek nagyon durvák, ha nem én lettem volna ott és nem én hallom, ami ott a kórtermünkbe történt el sem hittem volna, hogy van ilyen, hogy egy nővér ilyet megtehet. Az én orvosom Dr. Ádám Zsolt volt, fogadott doki, nagyon ajánlom.
én is ott szültem, és 30 hetesen is töltöttem ott egy hetet, 6 ágyas szobában, nem volt külön fürdője, de a nővérek jófejek voltak. A szülés viszont borzalmas volt. Nem tudom, hogy vajon a front miatt voltak-e ilyen sokan, vagy mindig ez megy, de iszonyúan túlterhelt volt akkor a szülészet. Nekem szerencsém volt, mert összesen 4 órát vajúdtam a kórházban a szülésig, de ennek nagy részét egy kis vizsgáló elfüggönyözött öltözőjének a kisszékén ülve. A vizsgálóban megkaptam a beöntést és a borotválást, de nem tudtak még ágyat adni, az összes foglalt volt, ezért ott kellett maradnom, csakhogy jött egy újabb kismama, akinek át kellett adnom a helyem, úgyhogy leültettek az öltözőfülkébe azzal, hogy ha felszabadul egy ágy, szólnak. Ezzel még alapvetően nem is lett volna gond, csakhogy egy-két óra alatt veszettül felerősödtek a fájások, és bár rámnéztek egyszer-kétszer, végül mégis nekem kellett kicsoszognom a kétperces fájásokkal, hogy kunyeráljak egy ágyat, pedig már felállni is alig bírtam. Az én hibám talán, mert nem volt fogadott szülésznőm, csak orvosom. Szerencsére így is nagyon jó szülésznőt fogtam ki aztán, aki mihelyst ráért, szívvel-lélekkel támogatott az utolsó másfél-két órában. A szülőszoba viszont rémes volt, hárman voltunk bent, függönnyel elválasztva, ami elég hézagosan takart, így mindent hallhattunk, és sokmindent láthattunk egymásból mi is, és a férjeink is. Jah, és nagyon bosszantott, hogy amikor bementünk a kórházba, azt mondták, hogy csak megvizsgálnak gyorsan, és majd ha ágyat kapok, csak akkor jöhet be velem a párom is. Így történt, hogy a vajúdás nagy részében tök egyedül voltam, mert órákig nam kaptam ágyat, a vizsgálóba pedig nem jöhetett be (hisz másokat is vizsgáltak ott, míg én csikorgó foggal ücsörögtem), pedig a párommal lélekben egész terhesség alatt arra készültünk, hogy majd mindent együtt csinálunk.
A túlterheltség ellenére a személyzet rendes volt, a gyermekágyas osztályon is jófejek voltak, szívesen segítettek a szoptatásban, és bármilyen gondukkal felkereshettük őket, kedvesen válaszoltak. Négyágyas gyermekágyas szobában voltunk, két ilyen szobának volt egy közös mosdója, amit legalább napi kétszer suvickoltak ki. Én is azért szültem ott, mert van PIC, de legközelebb más kórházat válsztok, mert nekem kellemetlen volt ez a futószalag-szülészet.
szia
2009 novemberben szültem itt, pont a h1n1 járvány idején, tehát amúgy is káosz volt. egy iraki lány volt a szobatársam a 4 ágyas szobába, akinek véralvadásgátlót kellett kapnia. az egyik nővér véletlenül neki adta oda azt a papírt, amin utólag alá kellett írnia egy másik kismamának, hogy megkapta a h1n1 oltást mielőtt megszült. ez az iraki lány a h1n1-et nem kérte. Ezért ő bement a főnővérhez, mert ott kapta meg az injekciót, hogy mutassa meg neki a h1n1 és a véralvg. injekciót, mert megismerné, és szeretné tudni, hogy tényleg mit kapott. a főnővér jól kiosztotta, hogy mit képzel. ekkor a lány a főnökét kérte, akivel természetesen nem beszélhetett, ekkor mondta a lány hogy kéri a nevét. a főnővér erre azt mondta, hogy reméli hogy nem azért kell, hogy az iraki lány terrorista férje és családja a budapesti utcákon üldözze, és megfenyegesse őt. a kismama sírva jött vissza a kórterembe. majd kb egy óra múlva bejött a főnővér és elnézést kért, mert neki problémája van otthon, és nem igazán tudta mit is mond. hozzá kell tennem minden hangos szóváltásba történt, inkább a nővér felől, de még ekkor is igen negatívan bírálta a lány családját. velem kapcsolatban pedig a sok kis elhanyagolható dolog mellett, hogy az én lefejt tejemből adtak másnak, ami nem probléma, csak nem szóltak, illetve hogy délután 4kor érkeztem a kórterembe ésmegkérdeztem este, hogy leadhatom e a babám a csecsemősökhöz rámförmedt a nővér, hogy én mégis mit képzelek, pedig az utánam érkező kismamától megkérdezték, hogy kedves anyuka szeretné az első éjszakára a csecsemő osztályon hagyni a babáját? hát én nem egy ilyen kedves éjszakás nővért fogtam ki. de mindegy ez van el kell fogadni én amúgy is az orvosom és a klinika miatt mendtem oda. sőt eszembe jutott, hogy több anyuka panaszkodott egy ekkor 42 éve ottdolgozó éjszakás nővérre, és szóltak az ottani gyerekorvosnak is aki annyit mondott, hogy igen-igen tudok róla, hogy azzal a nővérrel probléma van az egész osztályon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!