Kinek lehet/alakulhat ki trombózis a szülés után? Csak császármetszés esetében fordul elő, vagy hüvelyi szülés után is?
Nem tudom, hogy hallottatok-e a 28 éves négygyerekes Vandáról, aki sajnos egy pár hete elhunyt, mégpedig trombózisban.
4 császármetszése volt, az első hármat Németországban szülte, viszont a negyediket már itt Magyarországon, de nem kapott vérhígítót.
Na, azért amíg csak az egyik oldalt hallod, nem kell mindent elhinni.
Hány ilyennel találkozom. Behozatja magát mentővel (utána a család kocsival persze, mert ugye a mentő az taxi), mikor meg az orvos közli vele, hogy bent kéne maradni, akkor hirtelen rohadtul nem ér rá.
Szóval simán lehet, hogy szarul volt, kihívta a mentőket, megmonták, hogy be kellene menni a kórházba, az meg nem akart, utána meg késő volt.
Ez is egy variáció.
Persze azon nem változtat, hogy kellett volan vérhígítót kapnia, de mondjuk lehet, hogy meg lehetett volna menteni, ha ő sem felelőtlen.
Édesapám trombózis miatt halt meg, úgyhogy én csináltattam egy mélyvénás trombózis panelt (V. faktor Leiden mutáció + INR) amikor terhes lettem. Enyhén örököltem apámtól a hajlamot, folsavat javasoltak egy életre, és sok folyadék fogyasztást, mozgást. Nem volt gond terhesség alatt.
Ha félsz tőle, én csináltatnék a helyedben egy labort, hajlammal azért nagyobb az esélye, hogy lesz valami terhesség alatt. Anno fogamzásgátlót is szedtem, ami szintén növeli a trombózis kockázatát, de így sem volt baj, hogy hajlamom van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!