Amikor megszületik a baba, rögtön tesznek rá karszalagot, vagy valamit, amivel meg lehet különböztetni a többi babától, mielőtt elviszik?
Mind a 2x úgy volt, hogy megszületett, rám tették egy ideig. Aztán elvitték lemérni, felöltöztetni, oda ment apuka is, és akkor tették rá a karszalagot, utána még visszakaptuk aranyórázni.
Azért nem születik pontosan ugyanabban az időben 20 gyerek, hogy csak úgy összekeverjék. Ha 2 is születik, 2 szülőszobán egyszerre, vagy más viszi ki, vagy ha ugyanaz, akkor nem egyszerre, és kapják is a karszalagot.
Nem nagyon cserélnek már el gyereket átlag kórházban. Azért ezt ne úgy képzeld el, hogy a szülőszobán fürtökben lógnak a frissen született, köldökzsinóros, azonosító nélküli gyerekek, akiket mind egy kupacba pakolnak válogatás nélkül, és a kimerült anyának napokkal később kell megkeresnie, hogy melyik volt az övé.
Nálunk megvolt, hogy melyik szülőszobán ki szült, az hányas számú csecsemős kocsit kapja, baba karszalaggal került ki, egy számozott kocsiban, amin rá volt akasztva gyorskötözővel, hogy ki a baba és ki az anyja és melyik szobához tartozik, és ezen kívül is végig velem volt. Ott ráadásul saját babaholmit kellett vinni, tehát már a takaróról is láttam, hogy melyik az én babám. De ha valami csoda folytán az éj leple alatt valaki kicserélte volna, hát én egy nap alatt bőven megjegyeztem, hogy néz ki (100% férjem piciben) , úgyhogy feltűnt volna, hogy a kocsiban nem az én gyerekem van.
Megszültem, rámtették egy picit.
Aztán odaadták mamának (ő volt benn velem), mert nálam komplikáció lépett fel a lepény megszülésénél.
Mikor nagy nehezen kijött a lepény, akkor elvitték mérni, tisztítgatni a picit, de hívták mamát is, addig engem kapartak, varrtak stb.
Mire megkaptam, már rajta volt a karszalag, a méréskor rakhatták rá.
De én voltam egyedül a szülőszobán, nem volt kivel összecserélni, pedig ez a Debreceni Klinika volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!