Nagy súlyú baba miatt lehet kérni a császárt?
Abban igazad van, hogy a terarányt más szempontok is befolyásolják, pl medence adatai, mellkas-bordaív alakja illetve az egész testalkat számít, de a nagyobb magzati méret mindenképpen fokozza a kockázatot. Leopold műfogásokkal azért tapasztalt szülész jól tud tájékozódni.
Én pl súlyosan véna cavás is voltam, meg se tudtak volna a hátamon fektetni. A lányomnak már a 34.héten elment a pulzusa amikor hanyatt fordultam, én meg ájuldoztam és hànytan. Nem kaptam rendesen levegőt, nem tudtam belélegezni stb.
(Aki megjavasolta a császárt, ezeket nem is tudta).
A veszélyeztetett terhességem orvosi kódja "excesszív magzati növekedés" volt.
Defenzív medicina van, q legtöbb szülész nem mer az anya kifejezett kérese ellenére hüvelyi szülésbe vinni egy nagy súlyú magzatot, akinél a nagy súlya miatt az összes perinatális szövődményre nagyobb q rizikója, hanem le fogja írni h relatív térarànytalaság àll fenn.
Kérdező, mindenre van indok.
A gyakorikerdesek.hu vérmami közösségével ellentétben, az orvosok nem szívesen kockáztatnak egy pert a nyakukba azért, hogy Jucika mindenképpen végigvajúdja a 28 órát, aztán szenvedjen a kitolással is még egy párat.
Nagyon sok ismerősöm inkább a magánkórházat választja ma már, de akik nem, ők is valamilyen úton módon érvényesítették az akaratukat a kórházban. Az osztályos főorvossal beszélj!
"Szerinted mennyivel lenne jobb egy nagy hasi műtét ahol mindent vágnak a hasadon???"
Volt nőgyógyászati hasi nagyműtétem (nem császár). Nem rosszabb egyáltalán. Persze, egyénfüggő is, hogy ki milyen gyorsan regenerálódik, de ezek a műtétek már nem olyanok, mint 50 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!