Oxigénhiányos baba agykárosodott lesz? Többi lent.
Ezt csak később lehet megmondani.
Az első 2 évben rengeteget fejlődik az agy, addig sok mindent be tudnak hozni az oxigénhiányos babák is.
Az én kislányomnak is volt, de kevesebb ideig, gyorsan kiszedték, így jó Apgarja volt. Ettől függetlenül vannak jelek, amik most 11 hónaposan utalnak rá. De semmi nagyon feltűnő. Neurológus azt mondta, hogy 2 éves korában felmérjük, ha kell kap fejlesztést .
Ha nálatok súlyosabb volt, akkor 6-8 hó között észre fogjátok venni. De tényleg nagyon gyorsan tud fejlődnibaz agyuk! Fel a fejjel!
A fiam oxigénhiánnyal, 6-os Apgarral született. Nem sírt, olyan volt, mint egy kék rongybaba. Gyorsan visszatért bele az élet, a harmadik Apgar már 10 volt. Akkor, ott, semmi más nem látszott rajta, csak vesetágulata volt. Ezt ki is nőtte egyéves korára. Nagyon sírós baba volt, de ez akármitől lehetett, nem feltétlenül az oxigénhiánytól.
Annyit tudtam tenni, hogy sokat hordoztam, szinte állandóan beszéltem hozzá, mondókáztunk, ölbeli játékokat játszottunk. A mozgása szépen fejlődött, a beszéde időben beindult, 2,5 évesen lett szobatiszta. Kétkezesség miatt kapott diszlexiaprevenciós fejlesztést 1-2.osztályban. A tanulással semmi gondja nincsen, okos, értelmes, kiváló nyelvérzéke van.
Fel a fejjel! Figyelj oda rá, amit lehet, tegyél meg érte. Tényleg nagyon sokat fejlődik az agya az első két évben.
Kedves #4es!
Persze, szívesen leírom.
A kisfiam kognitív és mozgás fejlődése szuper, de az érzelmi regulációja, hát még fejlesztés alatt ;)
Magyarul sírós, nyugtalan baba volt. Folyamatos testkontaktus igénye van/volt. Alvás egyedül mission impossible :) Sokkal érzékenyebb a hangokra és bármilyen napirend beli változásra. Utazás vele lehetetlen volt. Lassan javulgat.
Kevesebbet bírt ébren lenni, mint a kortársai.
Nálunk is a hordozás volt a mentőöv.
Még nem lehet tudni, hogy idegrendszeri éretlenség vagy szenzorosság-e :) majd 2 évesen meglátjuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!