Szülészeten kik lesznek ott?
Amíg vajúdtam, csak a férjem volt bent, néha a szülésznő is bekukkantott.
Amikor jött a kitolás, odahívta a szülészorvost is. De akkor éjjel volt ügyeletben egy másik orvos is, egyszer az is ott volt egy kis ideig.
Kitolásnàl, ha nincs komplikàció, akkor ketten bent kell legyenek. Tanulókat kiküldheted, vagy szòlhatsz előre, hogy nem jöhetnek.
Vajùdàsnàl nekem csak időnkènt jöttek be, legtöbbször kettesben hagytak a pàrommal.
Igazából hárman lesztek ott. Te, a babád és a fájdalom. Fizikailag lehet, hogy ott lesz még pár test a szobában, de egy ponton ez jelentéktelenné válik majd. A szülési fájdalomnak pont az a célja, hogy az anya kizárjon minden mást, semmi másra ne bírjon figyelni, csak a szülésre.
Egyébként jogod van kiküldeni a tömeget. Egy szülésznő elég egy élettani szüléshez. Ha valami komplikáció van, akkor lehet szükség egy szülészorvosra. Ha császármetszésre van szükség, akkor egy egész csapat kell, ez tiszta sor.
Minden vizsgálat, beavatkozás előtt engedélyt kell kérniük tőled. Engedély nélkül senki nem nyúlhat hozzád. Ezt bátran számonkérheted.
Nálam 1x a szülésznő, egy tanuló szülésznő, akitől nagyon sok támogatást kaptam, meg a doki. A varrást másik doki csinálta, meg utána pár csecsemős jött ment, segített az első szoptatásban.
2.nál csak 1 szülésznő, 1 orvos.
Plusz a férjem mind 2x.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!