Lehet szülni (ha minden rendben) infúzió nélkül?
Ha tágulsz szépen akkor nem feltétlen kell. Néhány kórházban van néhány idióta protokoll (pl nálunk bekötik az oxit ha megrepedt a burok akkor is, ha csak néhány cm maradt a méhszájból vissza..) de ezeket is meg lehet tagadni.
Sajnos olyan előfordul, hogy erős fájások mellett sincs tágulás vagy extrém lassú, sok sok óra után szerintem az infúziós tű abban az állapotban nem hiszem, hogy tényleg számithat.
Ja és induljon a szülésed magától be, egyrészt nálunk indított szüléshez automatikusan jár az oxi, másrészt ha magától indul akkor kevesebb esély van rá, hogy be kell avatkozni.
Szerintem valószínűbb, hogy akarnak kanült adni, mint nem, biztos, ami biztos alapon, de ha nem akarnak bele semmit, akkor visszautasíthatod, hogy akkor rakjanak, ha szükséges.
Mondjuk elájulni biztos nem fogsz, mivel fekszel😁
Én is elájultam egyébként minden vérvételnél, ezért nálunk fekve veszik és semmi gond. Lassabban kell felkelni, ennyi. De szülésnél ilyen probléma se áll fent, mert bőven fekszel még utána. A kanül meg semmiben se különbözik a vérvételtől, ugyanúgy egy szúrás. Szerintem te is inkább magától az ájulástól félsz, mert már rögződött, hogy szúrásnál az jön, de mivel a fenti okokból ez nem lehetséges, nincs mitől. Sőt, ha meg tudod oldani, hogy mindig fekve vegyék, egy idő után el is múlik a para. Nálam legalábbis már olyan régóta fekve veszik, hogy nagyon rég nem ájultam el. Most voltam egy helyen, ahol viszont nem engedték fekve. Eleinte paráztam emiatt, de nem volt semmi. Nem álltam fel rögtön, azt engedték, a többinél meg már nem is paráztam, mert ott volt a példa, hogy "nem is ájulok".
Nekem rögtön bekötötték, biztos, ami biztos alapon.
Én is tűfóbiás voltam, de ez szüléskor már nem volt téma, a gyerekért való harc leküzdette velem, mikor lombik miatt naponta többször meg kellett magamat szúrni, mert más opció nem volt. 😄
Szerintem az ember biztonsága érdekében inkább szúrják be nyugis időben potyára, minthogy akkor próbálkozzanak vele, mikor a tolófájások miatt már önkívületben vagy. Pl. nekem baromi nehezen találnak vénát, átlag 3x megböknek, mire jó lesz. Ha 1 perces fájások mellett még ott szarakodnak ezzel, nem tudom, mi lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!