Oxival indított szüléssel kapcsolatban tapasztalatok ?
Nekem 6 óra volt így, nem kell félned. Az nem segít amúgy sem. :)
Csak ügyesen!
Nekem indult magától, de rutinból kötöttek oxit. Überbrutáldurva volt. 1 óra alatt 2 ujjnyiról kitágított teljesen. A kitolás feloldozás volt a fájásokhoz képest. Semmire nem tudtam koncentrálni, levegőt alig bírtam venni. A második szülésnél nem kaptam oxit és sokkal jobban viseltem, tudtam figyelni a levegővételre, még a gátvédelem is összejött mert sikerült egy fájást visszatartani/ellélegezni.
Volt 3 nő is akikkel bent feküdtem és indították őket zselével majd jött az oxi és végül császár lett belőle. Sógornőm dettó.
Nekem az első nem volt indított, mégis 14 óra eredménytelen kínzás volt.
Most komplikált terhesség miatt ha nem jön terminusig, megindítják, úgyhogy én is tapasztalatokat kerestem. Ahogy a helyi kismama csoportban olvastam, van minden. Valakinek tényleg nehezebb, de olyan is van nem egy, aki pár óra alatt simán és gond nélkül megszült.
Nekem 2 egymást követő nap gyógyszerrel indították, második nap gép szerint már voltak "fájások", de szerintem nem :)
Harmadik nap reggel kaptam oxit, semmi... aztán rájöttek, hogy burkot kellene repeszteni, onnantól indultak be a dolgok, kb. 12 óra alatt lett meg a baba.
Viszonyítási alapom nincs, mert egyszer szültem csak, de nekem bírható volt a vajúdás, a kitolás meg főleg, 3 pici varratom lett.
Szerintem ne parázz tőle, hátha neked sem lesz szörnyű, egyáltalán ne vedd biztosra, hogy durvább így! :)
4 óra alatt lett meg oxival.
Az volt a rossz igazán, hogy mégcsak pisilni sem kelhettem fel, max óvatosan az egyik oldalamra fodrulhattam, mert jajj elmozdulnak a tappancsok a hasamról 😒
Kb 1 órával a bekötés után volt burokrepesztés.
Az első babával aki magától indult 1 órával volt hosszabb, de ez sokkkal fájdalmasabb volt
(mondjuk erre is készültem, mivel mindenkitől azt hallottam, hogy a 2. gyorsabb, de fájdalmasabb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!