Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Egy centire nyitott méhszáj...

Egy centire nyitott méhszáj megállapítása után, mennyivel indult be a szülés nálatok?

Figyelt kérdés

39+3 napos vagyok. Ma éjszaka kimentem mosdóba és észrevettem, hogy vérezgetek, illetve a nyákdugó is jött, de az már 2-3 napja távozgat belőlem. Felhívtam a kórházat a vérzés miatt, be is kellett mennem, de valószínűleg csak a tágulás volt az oka. Baba/méhlepény rendben vannak.

Aki hasonló helyzetben volt, mennyi idő után indult be a szülés? Gondolom, hogy jó jel, ha már elkezdtem tágulni, de nem merem beleélni magam. :D

Jóslóim hetek óta vannak, most még a hasam is megy, ez mondjuk új. De rendszeres fájásaim nem lettek eddig.

A másik kérdésem pedig, hogy szerintetek merjek itthon jól kifertőtlenített kádban így fürdeni? Vagy csak zuhany?

2023. ápr. 18. 11:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Hiába tágultam ki a 39. héten szűk 1 ujjnyira, 41. héten indítottak. (Nekem jó tapasztalatom van róla, hüvelyi szülés lett a vége szerencsére.)
2023. ápr. 18. 15:39
 12/15 anonim ***** válasza:
1 centi méhszájjal még 3 hetet elvoltam. Tágulási vérzés tapasztalása után viszont 24 órával később már bőven szülőszobán voltam. Szóval nekem tágulási vérzésem nem akkor volt, mikor elkezdett nyílni a méhszáj, csak a vajúdás beindulása előtt órákkal.
2023. ápr. 18. 19:25
 13/15 anonim ***** válasza:

38. héttől voltam 1 ujjnyira nyitva, a végefelé vérezgettem is, de 41+1-en elindították kevés magzatvíz miatt.

Én csak zuhanyoznék!

Az jó jel, ha vannak jóslók, remélhetőleg tágulsz, szurkolok, hogy magától elinduljon a babád! :)

2023. ápr. 18. 20:00
 14/15 A kérdező kommentje:

Egyelőre semmi nem történt, a vérzés is megállt teljesen reggel.

Mindenfélét próbáltam ma, tornáztam, csípőset ettem, relaxáltam, sétáltam, végül fürdeni is elmentem, jó meleg vízben. Most ittam kb fél deci vörösbort (az egész terhesség alatt egyáltalán nem ittam), hátha… nagyon szeretném elkerülni az indítást, ráadásul nem is kicsi a baba. Minél tovább marad, annál nehezebb lesz. 😅

2023. ápr. 18. 20:20
 15/15 anonim ***** válasza:
3 ujjnyira nyitott méhszájjal sem indult be nekem. 41. héten indítottak.
2023. ápr. 18. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!