Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Egy centire nyitott méhszáj...

Egy centire nyitott méhszáj megállapítása után, mennyivel indult be a szülés nálatok?

Figyelt kérdés

39+3 napos vagyok. Ma éjszaka kimentem mosdóba és észrevettem, hogy vérezgetek, illetve a nyákdugó is jött, de az már 2-3 napja távozgat belőlem. Felhívtam a kórházat a vérzés miatt, be is kellett mennem, de valószínűleg csak a tágulás volt az oka. Baba/méhlepény rendben vannak.

Aki hasonló helyzetben volt, mennyi idő után indult be a szülés? Gondolom, hogy jó jel, ha már elkezdtem tágulni, de nem merem beleélni magam. :D

Jóslóim hetek óta vannak, most még a hasam is megy, ez mondjuk új. De rendszeres fájásaim nem lettek eddig.

A másik kérdésem pedig, hogy szerintetek merjek itthon jól kifertőtlenített kádban így fürdeni? Vagy csak zuhany?

2023. ápr. 18. 11:15
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
86%
Csak zuhany
2023. ápr. 18. 11:27
 2/15 anonim ***** válasza:
55%
Én aktív vajúdás közben is fürödtem kádban mindkét gyerekemmel, sőt, a kisebbik ott is született, persze, hogy fürödhetsz kádban.
2023. ápr. 18. 11:30
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nyákdugó, vérezgetéssel nekem 3 nappal előtte kezdődött.
2023. ápr. 18. 11:31
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

17hetesen véreztem, megállapították 1 ujjnyi a méhszáj.

36hetesen elment a nyákdugó, a baba is "beilleszkedett". 2ujjnyi volt.

Ma 40+4nél járok.

2023. ápr. 18. 11:39
 5/15 anonim ***** válasza:
A szülésznőm szerint lehet fürödni, arra kell figyelni viszont, hogyha már megrepedt a burok, vagy ha nyitva van a méhszáj, akkor rendszeresen cseréld a fürdővizet, mert vajúdás közben széklet is kerülhet a vízbe, ezért mondják, hogy zuhanyozz. Mikor a gyerekem kádban született, akkor ott is le kellett egyszer cserélni a vizet, pedig az nagy szülőkád volt, szóval eltartott egy ideig.
2023. ápr. 18. 11:52
 6/15 anonim ***** válasza:

"Jóslóim hetek óta vannak, most még a hasam is megy, ez mondjuk új."

+ nyákdugó

2-3 nap ezektől a tünetektől számítva.

2023. ápr. 18. 11:54
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen nyitott méhszáj volt az utolsó hetekben és mégis indítani kellett túlhordás miatt. Nyakdugo 5 nappal az indítás előtt távozott
2023. ápr. 18. 12:03
 8/15 anonim ***** válasza:

35+3 naposan nyitva volt 1 cm-re a méhszájam. 24. héttől elkezdett a méhnyak rövidülni. Onnantól mindentől el voltam tiltva, és pihenésre ítélt az orvosom.

40+2 naposan szültem. Már kitűzték az indítás napját.

2023. ápr. 18. 12:17
 9/15 anonim ***** válasza:
55%
nekem 12 ora volt. a hasmenes volt a legsurgetobb jel. urit a szervezeted. nalam ezutan indult be
2023. ápr. 18. 12:26
 10/15 anonim ***** válasza:
Nekem 39+3-al nem volt nyitott méhszáj, de jóslók előtte már bőven, nyàkdugó akkor kezdett el éjjel távozni és jöttek a 20 perces fájàsok és egyúttal hasmenésem lett. Szaladgáltam ki a wc-re folyamat. Rà 17 órára meglett a fiam. Szerintem is, ha már hasmenésed is van(főleg ha előtte napokig meg szorulás, nálam így volt), akkor ez egy jó jel arra, hogy beindul pár napon vagy órán belül.
2023. ápr. 18. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!