Most nyomjak vagy ne nyomjak?
A szülésznőnek ekkor nem szabadott volna kimenni… azért mondta, hogy ne nyomj, mert a méhszájadnak pereme volt még..
Te meg ijedtedben gyorsan le akartad tudni.
Van ám a kettő közt is fokozat.
Nem tudom így elmondani, de mondjuk én éreztem hol lenne az a pont, amikor szakadnék, és ott remegve visszatartottam a nyomást..
A visszacsúszás pedig általában más miatt van ( nekem a lányomnál volt gond, rövid zsinór miatt csúszott vissza mindig)
Másik ok, ha a babára tekeredettt stb…
Amúgy a 2 h kitolás sztem kevésbé rossz, mint maga a vajúdás ( lányommal 2 h volt)
Csak itt aggódtam, mert tudtam, hohy baj vanés az ennyire elhúzódó kitolási szakasznak oka van.
Nekem a szülésznő mondta, hogy még nem tűnt el a méhszáj pereme. Mondom az oké, de nagyon kell nyomni.
Azt mondta, akkor nyugodtan, ő meg tartotta a méhszájat, hogy ne szakadjon szét.
És nem is szakadt.
Az első szülésemnél nekem is vissza kellett tartani, úgy szétszakadtam, ahogy lehet.
Az első szülésemnél nekem is vissza kellett tartanom, mert nem simult el a méhszáj. Kegyetlen volt, de muszáj volt, így is repedt sajnos.
A második szülésemre már elsimult méhszájjal érkeztem a kórházba épp csak szülni, mert minden olyan gyorsan történt. İtt a hüvely szakadt, mert túl nagy volt a kicsi válla. Éreztem mikor szakadt, de nekem azt mondták, hogy nyomjak.
Szerintem ha minden oké, méhszáj elsimult akkor nyomni kell, okkal jön az az érzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!