A tipikus farfekvéses fejforma a növekedés során korrigálta magát?
Figyelt kérdés
Van valaki, akinek farfekvéses volt a babája és emiatt császárral szült? A kissé hosszúkás faros fejformát a babák idővel kinövik? A gyakori fekvő pozícióváltáson kívül van egyéb hasznos tanács?2023. márc. 12. 15:24
11/14 A kérdező kommentje:
#7-es, természetes szülés esetén inkább a csúcsosabb fej a jellemző az első pár órában, napban, pont amiatt amit írtál. A faros fejforma más. Ha fentről ránézel, akkor inkább ellipszis alakú a fejecske formája, mint körhöz közelítő.
2023. márc. 13. 11:13
12/14 anonim válasza:
Mint írtam, a lányom farfekvéses volt, sőt lábbal előre érkezett, nem is popsival. ENNEK ellenére kerek maradt a buksija. Én csak a saját tapasztalatomról tudok beszámolni, az ez volt.
13/14 A kérdező kommentje:
Persze, én sem mondtam, hogy minden farfekvéses babára jellemző ez. Egyáltalán nem mindegy, hogy végig farfekvéses volt, vagy csak a vége felé fordult vissza. Nem mindegy, hogy a feje hova volt beékelődve és a testméretek sem. A természetes szülés más irányban formálja a fejet. Császár esetén a benti állapotoknak megfelelően lát napvilágot, nem éri külső hatás a fejet. Nem mindegy a magzatvíz mennyisége sem. És persze minden szülés és minden baba más és más. Valakinél a farfekvés sem okoz semmilyen látható átmeneti elváltozást, más pedig laikusként nem veszi észre, mert a mi esetünkben sem látványos a dolog. Ha nem olvastam volna utána a farfekvésnek és a császárnak előre, vagy a babamozin nem mondja a szonográfus a dolgot, lehet nekem sem tűnt volna fel. Magyar nyelven egyébként kb nulla az erre vonatkozó szakmai irodalom, fórumokon sem jelenik meg a téma, angolul viszont számtalan cikk olvasható. A csecsemős nővérek felismerése pedig arra utalt, hogy gyakran találkoznak az esettel, de nyilván ebben az esetben sem minden faros babára és nem azonos mértékben jellemző, ahogy korábbi hozzászóló is írta, nála nem volt ilyen, a testvérénél viszont igen.
2023. márc. 13. 12:39
14/14 anonim válasza:
Ha így is maradna inkább egy ilyen fej forma, mint mikor szerencsétlen gyereknek olyan a feje, hogy egy harmad arc kétharmad meg a homlok….
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!