A tipikus farfekvéses fejforma a növekedés során korrigálta magát?
Az enyém kinőtte, most 1 éves.
Nem emlékszem mikor változott a formája, de kinőtte.
#6: Elvileg pont a természetes szülés miatt lehetne hosszúkás a feje, hiszen a nagyobb körméretű fejnek egy kisebb lyukon kell átpréselni magát, mivel a popsi mérete kisebb és ahhoz tágul a kijárat. Ezért is akadhat el akár, emiatt szoktak császározni. Császár esetén semmi nem indokolja, hogy hosszúkás legyen a fej.
Igazából, amit korábban betettél képet, egy tök normális fejű újszülöttnek látszik.
Természetes szülés esetén szerintem jobban deformálódhat a fej még fejvégű fekvésnél is.
A kisfiam végig faros volt, nagyon fura fejformával született. Császáros voltam. Hosszúkás is volt, az egyik oldala pedig elnyomódott (útban volt a bordám valószínű). Az összes nővérnek, orvosnak, csecsemősnek, aki később bejött vizitelni az volt az első kérdése, hogy faros volt-e a baba. Előtte én is azt hittem, hogy az így született babáknak szép a buksijuk, mert nem nyomódik össze a szülőcsatornában de sokszor nem így van.
Válaszolva a kérdésre, fokozatosan jobb lett a formája. Öt hónapos korára már teljesen jó kis kerek feje lett.
#9, igen, nálunk is végig faros volt, csak a kislányuk relatív kis méretekkel született, 49 centi és 2950 gramm, így nem ért fel a feje a bordaív aljáig.
Ugyanez volt a mi esetünkben is. Minden nővér és orvos nyugtázta, hogy látja, farfekvésű baba volt. Holnap lesz 1 hetes, már most látszik a változás. Az arca és a feje egyébként egyáltalán nem deformálódott a terhesség során.
Ma volt a védőnő, szerinte néhány hét alatt gömbölydedebb lesz a fejecskéje, egyetlen faros baba sem volt még a 40 éves pályafutása alatt, amelyik ne nőtte volt ki pár hét alatt a faros fejformát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!