Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan fogok én szülni, ha...

Hogyan fogok én szülni, ha teljesen pánikba jövök egy sima orvosi ellátástól is?

Figyelt kérdés

A fogorvos alig tud dolgozni a számban, úgy remegek.

Az előtt pár héttel, hogy teherbe estem, levették egy anyajegyemet. Ott is olyan erős hányingerem és pánikrohamom lett, hogy teljesen kifordultam magamból, vacogtam, nem tudtam felvenni azt a testhelyzetet, amit az orvos kért.

Ha belegondolok, ezeknél a műveleteknél én csak egy “eszköz” voltam, de szülésnél sokkal inkább részt kell majd vennem a dolgokban. Félek, hogy ott is pánikrohamot fogok kapni, vagy valami hasonló. Igazából, már egy megfázás miatti h.o.-i vizsgálaton is megemelkedik a pulzusom.

14hkm

2023. márc. 11. 16:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Akkor fogadj fel egy bábát pluszban így egy nem fehér köpenyes is fog téged támogatni szülés közben. Olyat keress akinek van tapasztalata pánikbetegek terén.
2023. márc. 11. 18:59
 12/17 anonim ***** válasza:
32%

Panikbetegeknek nem ajánlom a császárt, rajtam 2x is kijött egy nagyon enyhe pánik az elején, de lehet csak azért mert pontosan tudtam mi fog történni. (Már a 2. császárom volt.)

Viszont az első az természetes szülésnek indult, ott meg azért pánikoltam hogy most tuti meg fogok halni, úgyhogy szerintem is próbálj meg vmi komolyabb kezelést a pszichológusnál.

Vagy altatásos császár.

2023. márc. 11. 19:36
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Lehet intèzmènyen kívül szülni nem a sajàt hàzadban. Vedd fel a kapcsolatot bàbapraxisokkal, van aki ismer jòl bejaratott bèrelhető helyszìnt kòrhàzhoz közel.
2023. márc. 11. 20:10
 14/17 anonim ***** válasza:
22%
Egyszerűen. Akkora fájdalmaid lesznek, hogy nem lesz lehetőséged pánikolni. Fel sem fogod majd, hogy mi történik körülötted. Okosan kitalálta a szervezet, ezzel biztosan nem lesz semmi baj. Nem véletlen mondják sokan pont a fogorvosnál, hogy “inkább szülnék még egyet”, nem azért, mert a fogászaton bármi borzalom történik, hanem mert az utóbbinál olyan helyzetben kell együttműködnöd, ami nem természetes, míg szülésnél ha akarod, ha nem, ki fog jönni az a gyerek.
2023. márc. 11. 21:35
 15/17 anonim ***** válasza:
10%
Ne haragudj, de egy ilyen minek akar gyereket?
2023. márc. 12. 02:30
 16/17 anonim ***** válasza:
95%

Én nem is értem a válaszokat. Menjen császárra, mert ott nem fog pánikolni? Ugyan kérlek... :D Aki egy fogorvosnál pánikol az majd pont a műtőbe fog beugrándozni boldogan nem? Vagy ha rájön a remegés, hidegrázás, azt mély nyugalommal fogja tudomásul venni? Az őrzőben halál nyugalommal fog fetrengeni órákig?

Nekem volt olyan pont a természetes szüléseimnél, ahol kezdtem bepánikolni, kétszer is, de egyrészt a szülésznő nagyon jól ráérzett. Nem volt nehéz, zokogtam és zilálva vettem a levegőt. Valaki bunkónak titulálná, nekem nagyon jót tett, hogy nyugodtan, de határozottan rámszólt, hogy nyugodjak meg, koncentráljak, vegyem szépen lassan a levegőt, egyet-kettő mélyet lélegzett is velem, így gyakorlatilag megelőztük, hogy túlságosan belepörögjek. Az ember nagyon eltud ám agyban durranni, amikor órák óta szenved és nem tudja mennyi van vissza. Szóval az, hogy ott teljesen átkapcsolsz, szerintem kamu. :D Olyan szinten valóban igaz, hogyha van, aki kezelni tud és visszaránt a pillanatba (mint nálam a szülésznő), akkor agyban helyre tudod tenni, hogy szükség van rád és ezt most nem engedheted meg magadnak. Majd utána szétcsúszol. Lehet intézményen kívül szülni pl. perinatális központban, ha ez téged megnyugtat, de ha csak a fehér köpeny a baj, akkor megnyugtatlak, nálunk mindenkin zöld, kék, vagy babás mintás ruha volt... :D (Bocs, ezt nem hagyhattam ki.)

2023. márc. 12. 15:16
 17/17 anonim ***** válasza:
93%

12es vagyok, egyet értek azzal amit a 16os írt, engem a 2.császárom alatt az aneszteziológus rántott vissza a pánikból. Mondta a műtét elején hogy szóljak ha bármi van, mindig szóltam, ha kezdett elhatalmasodni rajtam.

De amúgy igen, aki nem hajlamos rá, annak se könnyű önként bemenni a műtőbe, amikor felültettek az asztalra, arra gondoltam tegnap még boldog ember voltam, hogy nyugodtan megtehettem olyan alap dolgot hogy kikelhetek az ágyból, és én ezt az egész császár dolgot biztos hogy most csináltam utoljára...

De még van idő a szülésig, addig beszélj erről a megfelelő szakemberekkel. Szerintem amúgy az altatásos császár a leghumanusabb módja az egésznek, csak az meg nem a legjobb a babának.

2023. márc. 12. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!