Mit tud csinálni egy egyedül élő anya a nagyobbik gyerekével, ha az anyát mentő viszi szülni?
Figyelt kérdés
Veszélyeztetett kismama vagyok a második gyerekemmel, az állapotom miatt mentővel kell majd mennem szülni. A gond az, hogy az első gyerekem még elég kicsi, bölcsibe nem jár. A férjem messze dolgozik, nincs lehetősége se otthonról dolgozni, se hosszabb szabadságra menni. Nagyszülők, idősek és betegesek, ráadásul vidéken élnek, barátaink szintén vidékiek. Mit tudnak csinálni a mentősök a nagytesóval ilyen helyzetben?2023. febr. 19. 12:26
21/26 anonim válasza:
Bocsi az offért, de a rendőr majd mit csinál a gyerekkel? Ő sem bébiszitterkedhet. Vagy viszik egyből a gyámhivatalhoz?
22/26 anonim válasza:
14-eshez hasonlóan a férjem kamionozik. Nálunk is volt a szülés előtt rövid fuvar, belföld... Aztán úgy alakult hogy a szülés előtt egy héttel kórházba kerültem. A férjem pedig itthon volt szabadságon a nagyobbik gyerekkel. Nem volt kérdés, neki kellett megoldania.
Olyan nincs hogy nincs lehetőség szabadságra menni...
23/26 Derjaderja válasza:
21. Ezt megoldják. Vsz a gyàmhivatal érintésével. Pl volt olyan nekünk, hogy a gyerekét egyedül nevelő szülő hirtelen intézkedésre képtelen állapotban kórházba került, és a gyereket a gyàmügy intézte, de pontosan nem tudom, kihez vittèk.
24/26 anonim válasza:
21 vannak ilyen riasztható nevelőszülők, vagy pedig egy intezetbe szállítják, ha van a közelben. De kérdező, az van, hogy utána nem olyan egyszerű ám azt a gyereket visszakapni, hogy hoppá, megszültem, kérem vissza, köszi. Hónapokig elhúzódó vizsgalati folyamat tarja fel, hogy hogyan történhet meg, hogy senki nem tudja a gyereket felügyelni, ha veled valami történik, és hogy ez neki biztonságos-e. Ez nem egy kis bébiszittelés. És egy ilyen után nem is száll már le rólad a gyámhivatal, jönnek az ellenőrzések, ha vissza is kapod a megzavarodott, traumatizált gyerekedet, akire hónapokig masok vigyáztak.
25/26 anonim válasza:
Így van, egy szülés azért nem történik váratlanul. Teljesen más ha hirtelen valaki összeseik az utcán, és amíg odaér valami ismerős addig 1-2 órat a rendőrök vagy valami gyermekvédelmi szerv felügyelete alatt van a gyerek. Szandékosan ne akard hogy gyámügyi huzavona legyen belőle.
26/26 anonim válasza:
Muszáj lesz megoldanod, ha másképp nem, akkor bébiszitterrel. Mert itt nem csak az a kérdés, hogy mit csinálj a nagyobbal, ha beindul a szülés, hanem hogy abban a 2-3 napban mi lesz vele, amíg te bent vagy a kórházban, mert akkor is meg kell oldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!