Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ezt így bevállalnád, vagy túl...

Ezt így bevállalnád, vagy túl rizikós?

Figyelt kérdés

Vidéki vagyok és magánkórházban szeretnék szülni (második szülés, az első a körzeti kórházban történt, másodiknál a lehető legmesszebb szeretném elkerülni).

A magánkórház kb másfél óra lenne autóval, ha nincs dugó. Csak borzasztóan félek, az autópályán nagyon gyakoriak a dugók budapest felé. Jól gondolom hogy ez így túl rizikós? Félek hogy a végén szülhetek a leállósávban mindenféle szaksegítség nélkül....

2023. febr. 2. 20:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
63%

Nekem nem lenne az az isten, hogy bevállaljam.

Mikor nekem elfolyt a maguatvíz, összepakoltunk és indultunk. 30km, 0forgalom, mert éjjel volt. Férjem így 15perc alatt beért 🙈

Ez a 15perc egy pokol volt az autóban ülve fájásokkal. (Oké, utána még kellett 6 óra, de így utazni durva)

Barátnőm, igaz 2.gyerekkel ahogy elfolyt a magzatvize hívta a mentőket. 5perc alatt kinn voltak. 18-20km a kórház tőlük. A falu és a város közt meg kellett állni a mentőnek és ott a semmi közepén a mentőbe szült meg. Magzatvíz elfolyástól kb 20percre.

Nem ez a jellemző, de ezt is bele kell kalkulálni.

2023. febr. 3. 06:00
 12/18 anonim ***** válasza:
83%
Vidéken nincs magankorhaz?
2023. febr. 3. 06:14
 13/18 NTBS ***** válasza:
100%
Menj közelebb a kórházhoz.
2023. febr. 3. 06:28
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi csak fél órára laktunk a kórháztól, de így is majdnem a kocsiban született. A fájások nem rendszereződtek, a magzatvíz elfolyása után indultunk. 40 perccel a kórházba érkezés után kint volt a baba (első gyerek).

Úgyhogy szerintem elég rizikós a másfél óra, mi akkor nem értünk volna be.

2023. febr. 3. 07:42
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
A második gyerekem az első fájástól számítva 45 percen belül kinn volt. Ebből kiindulva nem merném bevállalni.
2023. febr. 3. 07:47
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, igazatok van, nem vállalom be.

Közelebb menni nem tudunk úgy hogy az kényelmes is legyen, úgyhogy marad a körzeti.

Mivel az első sürgősségi császár lett, a másodikkal megcsászároznak automatikusan amit szerettem volna elkerülni, de hát ez van. Így legalább kisebb eséllyel lesz ismét traumatikus szülésem.

2023. febr. 6. 12:16
 17/18 anonim ***** válasza:
71%

Eszem ágában nem lenne bevállalni. Aztán ha a csillagok állása is olyan (szr), akkor a gyerek meg én is meghalunk a kocsiban.

(anyánál pl sürgősségi császár volt, hogyha egy autópályán éri ez az egész, akkor egyikünk sem élne).

A férjed otthon marad a gyerekkel, TE odaköltözöl a kórház közelébe, és amikor kell, utánad megy.

2023. febr. 13. 14:54
 18/18 anonim ***** válasza:

16, ez melyik kórház?

Nálunk most 3 év alatt is változás van.. rendszeres a VBAC..

Plusz erre hivatkozva nem kell magánba menned, hanem befogadóval bevehetnek más kórházba.

Nálam most ez a szitu.. gemini terhességem van, aminél a saját kórházam a hüvelyi szüléshez , nem tudja a körülményeket semmi szinten biztosítani. Így màr kaptam tippeket, hogy merre induljak el.

2023. febr. 13. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!