Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hüvelyi szülés után milyen...

Hüvelyi szülés után milyen eszközök javasoltak a távozó vér felfogására?

Figyelt kérdés

Szükséges az eldobható bugyi?

Illetve jó egy erősebb nedvszívó normál betét vagy a kifejezett szülés utáni betétek sokkal jobbak?

Esetleg konkrét markát tudtok írni? Körülbelül mennyi idő mire megszűnik a vérzés?

Köszönöm előre is.

2023. jan. 30. 11:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Tena-t használtam az első 4 napban, aztán sima always-t. 1 hét után elmúlt a vérzésem, aztán 1 hét múlva újrakezdődött, de szerencsére nagyon gyengén, szinte egy tisztasági betét is elég lenne (de azért nem merem megkockáztatni) Szerintem mindenkinél más, hogy mennyi ideig és mennyire vérzik.
2023. jan. 30. 13:58
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Első napokra bugyi pelenka jobb. Nekem szülés után 3 pelenka lett teljesen tele 2 ora alatt. Betét nagyon keves lett volna akkor. Utána BabyOno szülés utáni betétet hasznaltam napokig.
2023. jan. 30. 15:39
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is Tena bugyipelenkát vittem, nekem nagyon jól jött, sokkal praktikusabb mint a betét szerintem. Még egy második csomagot is kértem be a kórházba, mert én eléggé véreztem.
2023. jan. 30. 19:53
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az első pár napon vastag betétet adnak, olyat minek a hátulján nincs fólia, hogy jobban szellőzzön, és egyszer használatos bugyit is biztosítanak hozzá.

Ahol korábban dolgoztam, ott tena betét volt, illetve mindenki saját betétet használt főleg, általában sima, DM-ben vagy akármelyik boltban kapható nagyobb (pl. éjszakai) always...

De voltak olyanok is, aki tamponnal érkeztek, az felejtős, tilos használni. Illetve voltak akik tisztasági betétet hoztak, mert hogy a menstruációjuk is nagyon gyenge szokott lenni, de nyilván egy szülés utáni vérzés teljesen más, szóval ez sem jó ötlet.

2023. febr. 1. 09:36
 15/16 anonim ***** válasza:
Jó ég 14-es, tényleg ennyire e tájékozottak? Értem persze hogy első szülés de akkor is van nőgyógyászat, védőnő, szülő, barátnő bárki aki felvilágosítást adna ezzel kapcsolatban
2023. febr. 1. 10:00
 16/16 anonim ***** válasza:
Igen, ennyire, sőt... volt aki nem hogy betétet nem hozott, hanem bugyit sem. Egyetlen darabot sem, úgy jött anélkül, szoknyában csorgó magzatvízzel. És a kórházban is hiány volt, nem tudtunk adni, így a zöld nedvszívó alátétet tettük a lába közé és ragasztottuk meg a derekánál, mmint valami pelenkát.
2023. febr. 1. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!