Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszés utánra milyen...

Császármetszés utánra milyen tippeket, segítséget ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Olyanok válaszait várom akik nemrég szültek császármetszéssel,mi az ami utána segítség lehet, tippeket várnék,mi az ami jól jön stb...

Akár kórházi tartózkodásra vagy utána otthonra.

2023. jan. 22. 11:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Összeszorítod a fogad,lehetőleg ne köhögj vagy tüsszents,mert az nagyon fog fájni.

Az őrzőben ne emeld meg a fejed fektetés alatt műtét után, mert iszonyú migréned lesz.

Amint felállhatsz és meg is kapod a babát,óvatosan kezdj el mozogni. Sétálgass,egyebek. Mert ha fekszel,csak rosszabb lesz.

2023. jan. 22. 11:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Különben én 6 éve szültem. De a császármetszés ugyanúgy zajlik,mint 6 éve. Nem változott se a műtéti technika,se az,hogy felvágják a hasad.

Ja,és készülj fel,hogy szoptatás alatt összehúzódásaid lesznek. Termelődik az oxitocin.

Ha nem kapsz csövet,az könnyebb. Ha kapsz,az plusz kellemetlenség, de muszáj elviselni. Nekem nem volt.

Műtét alatt próbálj nyugodt maradni, ne pánikolj. Hamar vége van.

2023. jan. 22. 11:42
 3/8 anonim ***** válasza:

Császárvonal applikáció!!

Ingyen is sok hasznos dolgot tudhatsz meg, és lehet venni is kisebb kurzusokat, például amik a mozgással, hegkezeléssel kapcsolatosak, hogy minél simábban menjen a felépülés.

2023. jan. 22. 11:59
 4/8 anonim ***** válasza:
Én is a Császárvonal papot mondom. Benne van az is, hogy hogyan kezdj el “mozogni” már az őrzőben, felállítás előtt.
2023. jan. 22. 12:09
 5/8 anonim ***** válasza:
61%
10 napja szültem, konkrétan mintha nem történt volna semmi, olyan jól vagyok. Szerintem a rengeteg mozgás a titka. Folyamatosan mozogj az első felállás után. Sétálgass a szobában, a folyosón. A sebet szellőztesd sokat, ha már leszedték a kötést. És igen, a 6 órás fekvés alatt ne emeld meg a fejed, de amint kezded érezni a lábaid, mozgasd őket.
2023. jan. 22. 12:37
 6/8 anonim ***** válasza:

A fekvés mindenhol más időtartamú. Nekem pl 9 óra volt. De ebből elég sokáig le voltam bénulva mondjuk. Úgyse tudtam volna mozogni...

Ugye a lábad béna,a fejed nem emelheted. Úgy elég nehéz tornázni.. :/

2023. jan. 22. 12:42
 7/8 anonim ***** válasza:

Kubus szopókásüvegbe víz akár több is,szivacs a mosakodáshoz

Olyan papucs aminek állíthato a lábfej szélessége nekem akkora volt alábam a víztől hogy nem jött rám a papucsom.

2023. jan. 22. 13:54
 8/8 anonim ***** válasza:

Mozogj minél többet, ne tüsszents és köhögj vagy szorisd össze a hasad a kezeddel.

És hayleszorito aranyat ér! Sokkal könnyebben fogsz mozogni ☺️

2023. jan. 22. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!