Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Csomó videót/képet látok...

Csomó videót/képet látok arról, hogy születés után oda teszik a gyereket az anya arcára. Ez tényleg így van?

Figyelt kérdés

Vagy csak a külföldi helyeken szokás ? Nem szültem még, első baba lesz. Érdekelne hogy ez hogy van, illetve lehet kicsit hülye kérdés de nincs furcsa szaga a gyereknek születés után ? Megmossák mielőtt oda teszik vagy egyből ? Hogy hajlik egy normál szülésnél?:)

Köszi a válaszokat!:)

2022. dec. 9. 19:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
85%

Mellkasra, bebugyolálva, de még pelenka nélkül, vérszaga van.

Elsőnél rettegtem, hogy leejtem, vérátömlesztést kaptam szülés után, de csak oda tették, férjem tartotta rajtam, majd remegni kezdtem és elvitték, elájultam.

Másodiknál egész éjszaka rajtam volt, az első pár órában csupaszon, csak egy lepedővel takarva.

2022. dec. 9. 20:12
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
2013-ban szültem a lányom természetes úton. Nekem nem adták oda. Egyből megmosdattak, felöltöztették, és odaadták az apukájának, amíg engem rendberaktak.
2022. dec. 9. 20:25
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kórháza válogatja,nekem 4-5 órával később adták csak oda a babát.
2022. dec. 9. 20:30
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk természetes úton született. Egyből csupasz mellkasra került, egy órát voltunk így 3-asban.Illetve már a cicire is ráraktuk az ápolónő tanácsára, illetve segítségével. Csak azután vitték fürdetni, öltözteti. Azután én tusoltam, rendbe szedtek az ápolók, párom hazament, engem levittek a szobámba, gyors megvacsoráztam(17 óra vajúdás 36 óra ébrenlét után meg tudtam volna enni egy elefántot), addig a babát vizsgálták, általános dolgokkal, mondhatni megőrzésen volt. Aztán nagyjából egy óra múlva került vissza hozzám egy kis kocsiban, ami mellettem volt 0-24-ben. 😊
2022. dec. 9. 20:40
 15/21 anonim ***** válasza:
70%
Császárral született a fiam, egy puszira odatartották az arcomhoz mielőtt elvitték (a PIC-re, mert korababa volt) és én kifejezetten édes illatot éreztem rajta.
2022. dec. 9. 21:00
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak megmutatták és rögtön elvitték. Egyáltalán nem hiányzott,hogy odaadják,brutál szarul voltam, elaludtam.
2022. dec. 9. 21:04
 17/21 A kérdező kommentje:
Huhh nagyon sokszínű élmények, majd meg érdeklődöm felénk mi a szokás 🤷🏻‍♀️
2022. dec. 9. 21:29
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Súrgősségi császár volt csak megmutatták, elvitték megvizsgálni és hozták vissza az arcomhoz tisztán bebugyolálva. Azt hiszem csak megtörölték, mert alig volt rajta magzatmáz, mivel túlhordtam. De lehet meg is mosták nem tudom, de nem volt büdös.
2022. dec. 9. 22:09
 19/21 anonim ***** válasza:
89%
Nekem szinte egyből a (hüvelyi) születése után egy takaróba csomagolva a mellkasomra rakták, ő pedig máris kereste a mellemet, úgyhogy az első szoptatás is megvolt. Amíg lent rendbe tettek (~45 perc), közben a méhlepény is megszületett, a köldökzsinórt is elvágták addig így volt rajtam, utána jött egy csecsemős nővér, aki lemérte, megfürdette, bepelenkázta, felöltöztette, majd visszaadta. Utána még kb. 1 órát lehetett nálam, aztán őt a csecsemőre, engem a szobámba vittek (kicsit megviselt a szülés, nem hagyták, hogy saját lábon próbálkozzak). Ezek után mindketten KO-k voltunk és aludtunk, ő majdnem 20 órát. A szaga nem tűnt fel, hogy furcsa lenne.
2022. dec. 9. 23:20
 20/21 anonim ***** válasza:
68%

Két hüvelyi szülés Németországban, az egyik kórházban, a másik születésházban. A kórházban azonnal rámtették, és nem csináltak vele semmit onnantól, kb. fél óra múlva elvitték tőlem 2 méterre, és lemérték, majd gyorsan vissza is kaptam. Törölközőkkel takartak le minket, de amúgyis meleg volt. Bőrkontakban voltunk így, még összevarrták a gátmetszés helyét. Németországban nem javasolják a fürdetést a köldökcsonk leeséséig, így ez fel sem merült. Nem volt büdős a gyerek sem akkor, sem utána, amin meg is lepődtem, nekem új volt ez, hogy nem fürdetik, de aztán utánaolvastam az előnyeinek, és örültem, hogy így van.

A második gyerekem én emeltem magamhoz (függőleges pozícióban szültem, nem nyúltak hozzá, csak bíztattak, hogy emeljem magamhoz). Segítettek felfekudni az ágyra, és rögtön ő is a mellkasomra került, szintén törtölközővel takartak be minket, és bőrkontaktban maradtunk 2 órán át, addig el sem vitték lemérni, és engem sem vizsgáltak (kérdeztem, hogy miért nem, azt mondták, hogy rosszabbul látni az esetleges sérüléseket, és az összevarrás is rosszabbul sikerülhet, ha nem várnak, egyébként az első szülésemnél ez igaz is volt, tényleg azonnal varrtak, és rengeteg bajom volt vele. A kicsinél kértem a varrás mellőzését.

Nem emlékszem konkrét illatra vagy szagra egyik gyerekem esetében sem, talán egy kis édeskésre, de erre is csak később (mivel ugye nem fürdették egyiküket sem). A kicsi 8, a nagy 10 naposan lett megfürdetve először, addig a fenekük és az arcuk volt csak átmosva, az viszont természetesen rendszeresen a szopi és a kakilás-pisilés miatt.

2022. dec. 13. 11:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!