Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire fájdalmas a magzatvíz...

Mennyire fájdalmas a magzatvízvizsgálat?

Figyelt kérdés
Holnapra vagyok kiírva, és reggel 7-re mennem kell a bőröndömmel vizsgálatra. Egyre jobban félek. Lehetséges hogyha nézik a magzatvizet ez beindítja a szülést? Egyébként ez hogy vizsgálják?
2010. szept. 30. 18:32
 1/8 anonim ***** válasza:
egy lakmuszpapírt raknak a hüvelybe egy pillanatra, egyáltalán nem fáj, nyugi
2010. szept. 30. 18:35
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem akarlak megijeszteni de engem a doki úgy megvizsgált reggel 8kor hogy estére már két újjnyira kitágultam és végig enyhe fájásaim voltak,de csak másnap este született meg a babám és végig gyenge fájásaim voltak.(Bár az orvos az arról volt híres hogy akiknek már nem sok van vissza a szülésig akkor az illetőt "durvábban" vizsgálja meg és így "segít" beinidani a szülést.)

3hónapos kislány anyukája

2010. szept. 30. 18:46
 3/8 A kérdező kommentje:
Hááááát nem tudom. Annyit mondtak hogyha tiszta a víz akkor hazamehetek, ha nem akkor bent kell maradnom. De olyan ideges vagyok most. Hányingerem is van. :(
2010. szept. 30. 18:50
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem mindenképpen bent kellett maradnom mert a cukrommal voltak kisebb gondok amúgy meg lett volna vissza egy hetem!

Csak nyugalom,mert a végén még az idegesség miatt fogsz megszülni !:)

2010. szept. 30. 21:28
 5/8 anonim ***** válasza:
ja a második voltam.
2010. szept. 30. 21:28
 6/8 anonim ***** válasza:

Amit az első mond az nem magzatvíz vizsgálat.

Ha nyitva van a méhszáj, akkor csak kellemetlen, de nem fájdalmas a vizsgálat. Olyan mint a sima hüvelyi vizsgálat. Bevezetik a kacsát, és utána a nyitott méhszájon keresztül egy kis csövet nyomnak a magzatburokhoz, aminek a végén egy lámpácska van. Ez átvilágít a burkon és látszik hogy tiszta-e a magzatvíz.

Ha amúgy nincs gondod és az NST eredmények jók akkor valóssínüleg tiszta lesz.

A vizsgálat valóban beindíthatja a szülést, mert picit bolygatja a méhszájat, de nem törvényszerű, és csak akkor ha amúgy is beindulna lassan.

Nyugi. Próbálj a vizsgálat közben lazítani. Nem olyan vészes, ha nem direkt arra megy a doki hogy rásegítsen a tágulásra. Esetleg ezt tisztázd vele előre. Én simán megmondtam hogyha zárva a méhszáj akkor nem nézheti a magszatvizet, és ne tágítson kézzel.

2010. szept. 30. 21:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Azt már leírták, hogy hogyan csinálják.

Nekem nem fájt, pedig eleinte teljesen zárt voltam. 12 alkalommal nézték meg a magzatvíz tisztaságát, és sajnos nem indult be a szülés.

2010. szept. 30. 22:09
 8/8 A kérdező kommentje:
Túl vagyok rajta! :) Hát nem volt éppen kellemes. Mondhatom hogy fájt is, de hát a babáért meg kell szenvedni. :) Minden nap mennem kell, úgyhogy holnap reggel ismét megyek, hacsak addig nem indul be a szülés.
2010. okt. 1. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!