Mennyire fájdalmas a magzatvízvizsgálat?
Nem akarlak megijeszteni de engem a doki úgy megvizsgált reggel 8kor hogy estére már két újjnyira kitágultam és végig enyhe fájásaim voltak,de csak másnap este született meg a babám és végig gyenge fájásaim voltak.(Bár az orvos az arról volt híres hogy akiknek már nem sok van vissza a szülésig akkor az illetőt "durvábban" vizsgálja meg és így "segít" beinidani a szülést.)
3hónapos kislány anyukája
Nekem mindenképpen bent kellett maradnom mert a cukrommal voltak kisebb gondok amúgy meg lett volna vissza egy hetem!
Csak nyugalom,mert a végén még az idegesség miatt fogsz megszülni !:)
Amit az első mond az nem magzatvíz vizsgálat.
Ha nyitva van a méhszáj, akkor csak kellemetlen, de nem fájdalmas a vizsgálat. Olyan mint a sima hüvelyi vizsgálat. Bevezetik a kacsát, és utána a nyitott méhszájon keresztül egy kis csövet nyomnak a magzatburokhoz, aminek a végén egy lámpácska van. Ez átvilágít a burkon és látszik hogy tiszta-e a magzatvíz.
Ha amúgy nincs gondod és az NST eredmények jók akkor valóssínüleg tiszta lesz.
A vizsgálat valóban beindíthatja a szülést, mert picit bolygatja a méhszájat, de nem törvényszerű, és csak akkor ha amúgy is beindulna lassan.
Nyugi. Próbálj a vizsgálat közben lazítani. Nem olyan vészes, ha nem direkt arra megy a doki hogy rásegítsen a tágulásra. Esetleg ezt tisztázd vele előre. Én simán megmondtam hogyha zárva a méhszáj akkor nem nézheti a magszatvizet, és ne tágítson kézzel.
Azt már leírták, hogy hogyan csinálják.
Nekem nem fájt, pedig eleinte teljesen zárt voltam. 12 alkalommal nézték meg a magzatvíz tisztaságát, és sajnos nem indult be a szülés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!