Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Számítanak egyáltalán ezek a...

Számítanak egyáltalán ezek a dolgok szülésnél?

Figyelt kérdés

Én semminek nem néztem utána és pocsék szülésem is volt. De tudom, léteznek ilyen tanfolyamok, meditáció,jóga,felkészítés meg minden amiért pénzt kérhetnek. De vajon számít ez bármit?

Nekem problémamentes terhességem volt, bejártam végig dolgozni, csak tömegközlekedéssel jártam,sokat mozogtam. Nem akartam arra gondolni,hogy jajj,mi lesz,meg fel kéne készülni. Aztán a baba olyan jól érezte magát odabent,hogy indítani kellett. Repesztes,oxitocin. Pocsék volt. De ha "felkészültem" volna, ugyanez lett volna,nem? Most a másodikon gondolkozunk, de szerintem az programcsászár lenne. Vagy inkább menjek ilyen mindenféle izére,és akkor majd tök sima lesz minden természetesen?

2022. nov. 26. 21:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül az a lényeg, hogy ne hord túl, de pl hogy ne érezd kudarcnak hogy mègis megtörtént és ne rossz élményként maradjon meg.
2022. nov. 26. 21:29
 12/22 anonim ***** válasza:
75%

Én abszolút semmit nem készültem. Sétáltattam a kutyám napi mozgásnak és ennyi, de azt sem kilométereket mint sokan mások.

A TLC-n tök véletlen elkaptam egy részt a váratlan várandósságból ahol a tinik elmentek egy szülészfelkészítőre, na ott megnéztem ahogy kinyomnak egy lufiból egy pingpong labdát és nagyjából ennyi volt a szülésfelkészítés. :D Úgy voltam vele, hogy lesz ami lesz, ha nem készülök valami hú de jóra legalább nem ér akkora csalódás. Végül magától indult , gátvédelemmel megszületett 3 és fél óra alatt.

Barátnőm mind a 3 szülésére extrém módon készült, a 3-ból 2 elég nagy trauma lett neki. Pl az egyikkel ambuláns szülést tervezett, természetes szülés után pár óra pihi és menni is haza, majd egy sürgősségi császár mellé még kaptak 2 hét inkubátort…

2022. nov. 26. 21:32
 13/22 anonim ***** válasza:
17%

Túlhordás ellen szex (párral vagy egyedül). Az ondó, illetve az orgazmus egyaránt megindíthatja szülést ;)

(Természetesen gyengéd módon, semmi durvaság. És felesleges tájékoztatni róla az orvost...)

2022. nov. 26. 21:32
 14/22 anonim ***** válasza:
83%

3

Igen..

Nagyon sok technikàt..

De mint írtam, mindenen nem tudsz vàltoztatni.. tehàt nem a te hibàd vagy ilyesmi, ami törtènt. Legfelkèszültebb nônek is lehet rosszul vègzôdò szülèse.

Felkèszülve viszont tudod mi az amin tudsz vàltoztatni.. a sodròdàs nem jó…magabiztosabban sokkal biztosabb a pozitív èlmènyû szülès..

2022. nov. 26. 21:35
 15/22 anonim ***** válasza:
76%
13. Nem hogy tájékoztatni az orvost, de direkt az orvos ajánlotta. Gyengéden is, durván is... Semmit sem ért, szóval...
2022. nov. 26. 21:36
 16/22 anonim ***** válasza:
90%

Jaj,mi Úgy felkészültünk..de tényleg. Apás szülésfelkészítő tanfolyam, rengeteg youtube videót néztem szülésekről, készültem rá lelkiekben.

Jól is indult, otthon elfolyt özönvíz szerűen a magzatvíz éjfélkor. Bementünk a kórházba, ott másnap délelőtt 11ig vajúdtam.

De szépen csendben, mert tényleg nagyon ott voltam fejben.

Aztán beütött a krach, sürgősségi császárom lett. 11:40-re megvolt a lányom.

Szóval készülhettem én. Nem ért semmit. Talán annyit, hogy nyugodt voltam--addig a pontig, amíg be nem jött a dokim, azzal a hírrel, hogy a kövi én vagyok a műtőben.

Na ott volt sírás, rémület, minden.

De a műtét gyorsan ment. Nagyon profi volt a dokim (Nyíregyháza Dr. Angyal Géza-örök hála neki,megmentette a lányunkat).

Igaz, én műtét után nagyon rosszul lettem az őrzőben, de az már kit érdekelt. A lányunk jól volt,és ez volt a lényeg.

2022. nov. 26. 21:51
 17/22 A kérdező kommentje:
Utolsó, örülök,hogy jól vagytok! Mi lett a baj műtét után?
2022. nov. 26. 22:04
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Rosszul reagáltam a spinális érzéstelenítésre. 4 órán át nem kaptam levegőt, le voltam kékülve, durván remegtem. Egyszer picit el is ájultam az oxigénhiánytól.

Ezért a férjem ott lehetett bent velem 4 órán keresztül. De nagyon megviselte őt is.

Azt mondta utólag, hogy azt hitte,meg fogok halni.

Gondolhatod,hogy néztem ki.

Mai napig nem értem,miért nem adtak oxigént a dokik, nővérek.

2022. nov. 26. 22:12
 19/22 A kérdező kommentje:
Ez szerintem nem az érzestelenítől volt,hanem magától a műtéttől. Nekem alsó lábszár műtét után volt hasonló,pedig az sima helyi érzéstelenítés volt. Én sem kaptam oxigént,pedig zokogtam h meg fogok fulladni.
2022. nov. 26. 22:37
 20/22 anonim ***** válasza:
57%

Van olyan helyzet, amikor számít, de ahogy előttem írták, egy sürgősségi császárnál nem sokat számít, hogy előtte hányféle kitolási pozícióról hallottál.

Én nem sokat készültem a szülésre, amúgy a terhességre sem. Figyeltem persze magamra, a táplálkozásomra, a kutya miatt a rendszeres mozgás is megvolt, végignéztem a János kórház ingyenes szülésfelkészítőjét és ennyi (covid miatti zárások miatt amúgy sem tudtam volna sok foglalkozásra járni). Ahol éreztem, hogy jobban fel kellett volna készülnöm, az a vajúdás mérsékelten elviselhetetlen szakasza, ahol még számított a légzés és hasonlók. Szerencsére a kórházi szobatársam rutinos volt, sok jó tanácsot adott. Pont ez a szobatárs mesélte, hogy az elsőnél császár lett, a másodiknál ezerrel készült, mindenféle tanfolyamra járt, de hiába, sürgősségi császár lett a vége. Ahol mindezeknek hasznát vette, az a harmadik (természetes) szülése volt.

2022. nov. 26. 23:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!