Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Második babátok az elsőhöz...

Második babátok az elsőhöz képest hamarabb jött vagy pontosan ugyanúgy vagy később? És a szülés gyorsabb vagy lassabb volt?

Figyelt kérdés

Mindenki azzal riogat (de még a nőgyógyászom is!), hogy a második babák hamarabb is jönnek és a szülés is gyorsabb. Az első lányom 40+3 szültem, pikk-pakk, röpke 8 óra volt az első fájástól kezdve addig, míg kézbe vehettem, szóval tényleg egy gyors és könnyű szülés volt már akkor is. 37 hetes vagyok a másodikkal, bár nagyon várom már, hogy végre túl legyek a terhességen és nagyon szeretnék babázni, azért még nem érzem azt, hogy minden készen állna az érkezésére. Plusz, ha sokkal gyorsabban érkezne, mint az első jött, akkor félek attól is, hogy mire felfogom, mi történik és jelzek a nagymamának, hogy vigyázzon a nagyobbikra, addigra már kb késő is lesz. A kórház itt van közel, de az előző szülésemnél is beletelt vagy 2 órába, mire rájöttem, hogy most tényleg akció lesz, és semmi sem garantálja, hogy most ugyanúgy zajlanának majd az események, szóval nem tudok kiindulni abból, hogy majd biztos felismerem időben a dolgokat. A nagyi ~1 órára lakik tőlünk, ugrásra készen várja már, hogy hívjuk akár az éjszaka közepén is, ennek ellenére azért most kicsit bepánikoltatott a nőgyógyász.

Nálatok hogy volt?

2022. nov. 4. 09:33
A kérdező szavazást indított:
Hamarabb jött, gyorsabb volt a szülés
Hamarabb jött, a szülés kb ugyanolyan hosszú volt
Ugyanakkor jött, gyorsabb volt a szülés
Ugyanakkor jött, a szülés is kb ugyanolyan hosszú volt
Később jött, gyorsabb volt a szülés
Később jött, a szülés kb ugyanolyan hosszú volt
Egyéb
15 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Fiam (3.5) 39+6ra született,indítással. 7 ora alatt lett meg az indítástól, de az a 7 óra maga volt a pokol. Nyomatták az oxitocint, így az első perctől brutál fájásaim voltak.

Lányom (1) 39+2re született. Ott egy orvos belém tette az ideget előző nap, biztos vagyok benne, hogy amiatt indult meg.

Szintén 7 óra volt az első fájástól, de kb az első 4 óra simán viselhető volt. Az utolsó 1óra volt pokoli.

2022. nov. 4. 09:37
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

1. 38+5, éjfélkor kezdett szivárogni a magzatvíz, kb 5 óra múlva kezdődtek a fájások, de komolyabb csak +3,5-4 óra után lett a dolog, addig elvoltam. 10:15kor született meg.

2. A kiírt napon 7kor bekötötték az oxitocint, 8kor burkot repesztettek, 10:27kor volt kint.

2022. nov. 4. 09:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem emiatt ne aggódj!

Nagyon kicsi az esély rá, hogy ne legyen idő megvárni a nagymamát.

Ha hamarabb jön, akkor is valószínűleg kB 2-3 órával hamarabb, addig bőven lesz idő megszervezni a felügyeletet.

Ha mégis (legsürgősebb esetben):akkor elindultok a kórházba 3-an, szóltok, hogy ott talakoztok, és apa a kórház udvarán várja meg a nagyit a gyerekkel.

2022. nov. 4. 09:50
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A lányom 40+4 napra született, 12 óra alatt lett meg. Oxytocin infúzió mellett, meg mindenféle praktikával, már közel jártunk a császárhoz.

A fiam 40+1 napra érkezett, és alig értünk be a kórházba. Délután 5-6 körül kezdtem valamit érezni, de akkor még jóslónak gondoltam, mert nagyon lájtos volt.

Fél körül kezdtem érezni, hogy ez már tényleg az lesz, szóltunk is anyósnak, hogy nemsokára jöhet.

Végül 9-kor szóltunk neki, negyed 10 körül ért hozzánk, addigra 4-5 perces fájásaim voltak. Még beszélgettünk (csak én nem), és 10 előtt mondtam a férjemnek, hogy gyorsan menjünk, mert becsúszott egy-két 2 perces fájás is.

Azt hittem, nem érünk be a kórházba.

Beértünk, felvettek, kitöltöttek egy rakás papírt, aztán 10:43-kor még írt a férjem a barátjának, hogy most megyünk be a szülőszobára. 11:02-kor kint is volt a baba.

Nagyon nagyon gyorsan jött, és sokkal jobban fájt, mint az első szülés. Utána még 1-2 napig sokkban is voltam, hogy hogy jöhetett ennyire nagyon gyorsan. De nem bánom, jó, hogy így történt. :)

2022. nov. 4. 10:45
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Első 38+4, magzatvíz elfolyásától (azzal indult) 9 óra volt.

Második 38+0, első valódi fájástól 4 óra.

2022. nov. 4. 11:11
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A fiam 39+4 hétre született spontán indult szülésből. A szülés 6 óra volt.

A lányom 8 évvel később 40+1 hetesen született indított szülésből. 1,5 óra volt a szülés.

2022. nov. 4. 11:16
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyéb: ugyanakkor jött, 40+4, de az első sima szülésnek indult, nem tudom, mennyi idő telt el, de császár lett a vége. A második simán született. Ott egész nap éreztem a fájásokat, de kb 3-4 óra volt maga a szülés.
2022. nov. 4. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!