Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tágulás lehet? Vagy a végén...

Tágulás lehet? Vagy a végén már ilyen a terhesség?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

35+5 hétnél járok, viszont kb két hete elkezdett fájdogálni a szeméremcsontom, szinte csak jobb oldalt.

Mostanra már ha sokat mozgok az egész fáj, de jobb oldalt még mindig jobban, illetve mintha a csiklóm is kezdene fájni, általában ahogy lépek is fáj az egész szeméremcsontom..

Első baba, nem tudom milyenek a jóslók sajnos. Néha bekeményedik a hasam, a derekam az a legelejétől fáj, van hogy kevésbé mostanába mintha ott is beszúrna néha, de az ritka.

Tágulásról lehet szó? Vagy a vége már ilyen?

Kérdeztem legutóbb a dokim, de aztmondta ezzel ortopédiára kell mennem...

A baba kb a 24-26 héttől bevan fordulva

2022. okt. 23. 15:13
 1/9 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem írni, hogy pár napja mintha kezdene fehérfolyásom is lenni, nem remdszeres, csak néhanéha. Nyákdugó lehet?
2022. okt. 23. 15:14
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ez még mind normális része a terhességnek (sajnos). Nagy már a baba, nyomja a dolgokat, ez tud fájni. Második terhességem, 35+6 vagyok ma, sok-sok hete fáj már a szeméremcsontom, ha éppen úgy fekszik a baba, és emlékszem így a végére már az elsőnél is így volt. A tágulás az nem ilyen :) Eleve olyankor nem a csontjaid tágulnak, nem az fáj, hanem a méhszáj, és azt sem feltétlenül lokálisan érzed.

A nyákdugó sokkal sűrűbb, már-már inkább zselés cucc, nem sima folyás. És sok esetben nem is fehér.

2022. okt. 23. 15:19
 3/9 A kérdező kommentje:

Hát ez szomorú, már nagyon reménykedtem, hogy lassan kibújik pedig (semmiképp sem szeretnék császárt)

Köszönöm a gyors választ!

2022. okt. 23. 15:23
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Azért 35-nél még nem illik reménykedni :) Ettől függetlenül indulhat, ha úgy gondolja, de ezek még szimplán a nagyterhesség velejárói.
2022. okt. 23. 15:30
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem is fájt a szeméremcsontom

Ez azért van, mert tágulnak a csontok,távolodnak egymástól. Normális.

2022. okt. 23. 16:31
 6/9 anonim ***** válasza:
Ezzel az ortopédus sem tud mit kezdeni. Normális terhesség alatt.
2022. okt. 23. 16:32
 7/9 anonim ***** válasza:

Teljesen normális. Nekem éjszakánként akkorákat roppant a szeméremcsontom hogy a férjem felébredt rá. Sajnos nem tudsz vele mit csinálni. A végén nem csodálkoztam rajta hogy fájt már lépni is, mivel a maga 4,5 kilójával már igencsak nyomott ott mindent.

Ne akard még hogy megszülessen csak a saját kényelmed miatt...neki még nem lenne jó

2022. okt. 23. 16:45
 8/9 anonim ***** válasza:
A nyákdugó pedig fel fogod ismerni ha távozik. Ha egyáltalán távozik, nem feltétlen szokott.
2022. okt. 23. 16:47
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem nem fájt kifejezetten (ellenben az egész csípőm iszonyatosan), de olyan érzésem volt, mintha menten kipottyanna a baba. Nyomott odalent mindent lefelé, főleg ha sokat álltam volt olyan mintha kiakarna szakadni lefelé a méhem. Nem tudom ezt jól megfogalmazni. Az utolsó 4-5 héten már alig aludtam, annyira fájt a létezés is. Ez ilyen sajnos már.
2022. okt. 23. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!