Mennyire gyakori,hogy a szűlő nő szemei sérülnek szülés alatt?
7. nem fog simán kiállítani ha nem indokolt.
kérdező, tényleg egy pszichológustól kérj inkább papírt, mert a kérdésed valóban nem szervi “probléma” hanem mentális.
Annak aki félig vak igenis simán kiállítják! Nálunk rokonomnak nem kellett megmagyaráznia, miért szeretne császárt, meg azt se hogy lehetőleg azzal az egy szemével szeretné a gyerekét látni! Bármelyik orvos kiállít neki egy császárt javasló papírt!
Miért hivatkozzon valaki mentális,,betegségre" mikor NÁLA igenis fennáll a szervi probléma?
7, mi az, hogy az ő esetében?
Annyit tudsz, hogy az egyik szemére nem lát. Nem tudom, miért. Lehet egy sérülés, daganat, fejlődési rendellenesség, ami a másik szemét nem érintette.
A szülés nem minden szemészeti állapotban veszélyezteti a látást, nem lehet kijelenteni, hogy ha egy szemére lát, sectio kell.
Akinél kerülendő a hüvelyi szülés, annak a mindennapokban is vannak korlátozások, ők az ún. veszélyezetett látásúak. Nekik a fordított testhelyzet (fejenállás, kézenállás, bukfenc), emelés is tilos, mert ezek hatására is leválhat a retina.
Én tiflopedagógusként nem találkoztam olyan felnőttkorban megvakulttal, aki szülés közben sérült
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!