Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon mérges vagyok az...

Nagyon mérges vagyok az orvosomra, tehetetlen vagyok, más is járt így?

Figyelt kérdés

Végig azt saccolta, hogy nagy babám lesz. Azt mondta, császár kell, mert óriási. Az elején még mondogattam neki, hogy megszülöm simán, sok nagy baba születik. Végül kellően rámijesztett, így belementem.

2740 grammal született, 50 centi. Az orvos csak röhögött, hogy "na jól megviccelte" őt a baba.

Én nagyon dühös vagyok. Persze, egészséges a baba, örülök meg minden, de nem bírok ezen túllépni. Egyrészt még simán nőhetett volna bennem másrészt minden további nélkül megszülhettem volna normálisan.

Más is járt hasonlóan? Olyan tehetetlen vagyok..

2022. szept. 18. 20:27
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
65%

Nézd! Ezen feleslegesen bosszankodsz.

A gépek a combcsont hosszából és még különféle paraméterekből becsülnek egy súlyt. Sem az orvos, sem a gép nem tévedhetetlen.

A doki gondolom a legjobbat akarta neked és a babának is. Nem akarta h a nagyra becsült baba kárt tegyen benned, vagy beszoruljon és nagyobb baj legyen.

Tulajdon képp miért zavar h nem természetes szülés volt?

2022. szept. 18. 20:32
 2/17 anonim ***** válasza:
84%

Hasonlóan.

Van szülésfeldolgozás olyan anyukáknak, akiknek traumatikus volt. Teljesen megértelek, én is természetesen szerettem volna, és nem a baba miatt lett császár.

Gyors továbblépést kívánok!

2022. szept. 18. 20:33
 3/17 anonim ***** válasza:
58%

Szerencsere az en orvosom nem volt hajlando sulyt saccolni. Mikor kerdeztem, miert nem (engem erdekelt volna), mondta, hogy oriasi elteresek lehetnek +- iranyba is. Vegul 4,3 kg lett mindket gyerekem, par gramm elteressel, es mindkettot megszultem huvelyi uton, nagy fejatmerovel, 55 centivel.

Szoval de, jogos. Nem a csaszar a valasz erre, hanema negykezlabas kitolasi pozicio, ahol igy tobb, mint 30%-kal tobb helye van kiferni a babanak, mint hatonfekvos pozban, ahol utbanvan a farcsont.

Sajnalom, hogy szimplan ezzel indikalta a csaszart. En panaszt tennek, es eljuttatnam tobb iranyba is, mert ez nem normalis, amit csinalnak a riogatassal, mert o sajat magat a csaszarral tudja bevedeni a legjobban. Keresd meg a Masallapotot a szuleszetbent, ok elmondjak, mi a teendo, ha nemakarod ennyiben hagyni.

2022. szept. 18. 21:27
 4/17 anonim ***** válasza:
71%
"Egyrészt még simán nőhetett volna bennem" - ezek szerint ráadásul idő előtt császározott meg? Mindenképpen panaszra mennék, jelenteném.
2022. szept. 18. 21:41
 5/17 anonim ***** válasza:
68%

Rengeteg orvosnak kényelmesebb a csm.

A barátnőm megmondta a fogadott orvosnak anno, akihez járt terhesgondozásra, hogy ő természetes úton szeretne szülni. Az orvos meg a legvégén nyögte be, hogy amúgy ha nem császár, ő nem lesz bent...

2022. szept. 18. 21:47
 6/17 anonim ***** válasza:
88%

Ez Magyarországon történt?

Mert ha programozott császár is, akkor sem végezhetné saját orvos ELVILEG, vagy rosszul tudom?

Fogadott el pénzt ezért, erről szólhatott a történet vajon?

2022. szept. 18. 22:16
 7/17 anonim ***** válasza:
57%

Aztán ha hüvelyi szülés lett volna, a baba mégis nagyon nagy lett volna, és gond lett volna? Akkor kit hibáztattál volna?

Engem ez a történet (és a te hozzáállásod) egy az egyben emlékeztet az aug. 20-i időjárás-előrejelzésre, a tűzijáték lemondására és utána a vezető meteorológusok meghurcolására és kirúgására. Ott is a szakemberek a rendelkezésükre álló lehetőségekkel előre jeleztek valamit, ami nyilván nem bizonyosság volt, csak valószínűség. Emiatt lefújták a tűzijátékot. Aztán amikor mégsem lett vihar, akkor utólag hibáztatták a szakembereket. Pedig baj akkor történt volna, ha fordítva történt volna: ha nem jeleznek előre veszélyt, megtartják a tűzijátékot, és mégis kitört volna a vihar - netán áldozatokkal.

Utólag mindenki nagyon okos tud lenni ilyenkor.

Pedig ahol emberéletekről van szó, ott inkább óvatosan kéne eljárni, akkor is, ha utólag kiderül, hogy nem jött be a veszély, amitől tartottunk.

Ezt kéne neked is megértened.

2022. szept. 18. 22:54
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
A gépek csak tippelnek. Az enyémet 4kg felettire momdták. 3209al született. Hosszú gyerel, de vékony volt.
2022. szept. 19. 01:02
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Engem 32.hettol 2 geppel folyamatosan elmertek (32.heten 38hetes), mivel volt mar egy csaszarmetszesem (es egy termeszetes) 38+6 inditottak "ha huvelyit akarok, utolso esely" cimszo, mert 4300korul lesz. Csaszarba bele sem egyeztem volna. 17ora oxitocinnal lett egy 3680g-os babam huvelyi uton, meggyozodesem h ha elso gyereknel jarok igy, csaszarert konyorogtem volna feluton, ugy kicsinalt az a rengeteg oxitocin, epidural meg nem hatott. En is borzasztoan merges lennek a helyedben! Kerj segitseget es probald meg feldolgozni, elfogadni, semmi mast nem tehetsz, belulrol mergez lelkileg ha sokaig ragod! Nagyon sajnalom h igy jartatok:(
2022. szept. 19. 05:18
 10/17 anonim ***** válasza:
61%

Ha egészséges a gyerek nem érdekelne. Legfeljebb nem adnék hálapénzt.

Ezerszer jobb scenario ez, mint a fordítottja, mikor mindenképpen a természetes szülést erőltetik, és közbe megy a kapkodas, ha baj van. Na akkor lehet igazán félni és aggódni.:(

Hidd el, ezen hamar túl leszel, most meg tele vagy hormonokkal, azért tűnik fontosnak, aztán a gyönyörű kisbabád egyre többet kapcsolódik majd hozzád, ahogy fejlődik, és nem is fog eszedbe jutni.

Üdv: egy fogyatékos gyerek anyukája, akit baromira nem vigasztal hogy vaginalisan szült .

2022. szept. 19. 06:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!